100 ORIGINALNIH RADOVA IKONA AMERIČKOG POP ARTA U KUĆI LEGATA

Kolekcija grafika najčuvenijih američkih predstavnika Pop Arta – Endija Vorhola, Roja Lihtenštajna, Roberta Raušenberga, Džona Čemberlena, Džejmsa Rozenkvista i Toma Veselmana od 12. januara do 12.marta domaćoj publici biće predstavljena u okviru izložbe American Pop Art, u beogradskoj galeriji Kuća legata, u Knez Mihailovoj ulici 46. Postavku izložbe čini više od 100 originalnih radova različitih tehnika koja su u vlasništvu renomirane galerije Visconti Fine Art, osnovane u Milanu 1973. a sa predstavništvom u Ljubljani.

Ikone američkog pop arta svoje najreprezentativnije, a pre svega prepoznatljive radove stvarali su u periodu od 60. godina prošlog veka, u doba kada su pop artisti dostigli vrhunac umetničkog izražavanja, pa sve do recentnih radova iz prve decenije 21. veka.
Izložba u Beogradu realizuje se uz pomoć partnera iz Srbije, Srednjoevropskog kulturnog centra Novi Sad, producenti izložbe su Alina Mara Vujić i Mihajlo Nestorović. Izložba “American Pop Art” traje do 12. marta 2018. u Kući legata koja je za posetioce otvorena od 12 do 20 sati, osim ponedeljka.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: press