12. FESTIVAL NAUKE: DOBRO DOŠLI U ZEMLJU BUDUĆNOSTI

Najveći naučni festival u Jugoistočnoj Evropi, 12. Festival nauke ove godine održava se pod sloganom Zemlja budućnosti od 29. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu, od 10 do 19 sati. Cilj sajma je preispitivanje budućnosti naše planete, ali i da se ponude naučna, ekološka i održiva rešenja generacijama pred nama.
Ovogodišnji Festival nauke održaće se u halama 3, 3A i 5 Beogradaskog sajma, na 6.500 kvadrata i okupiće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije. Svakog posetioca koji se spremi na putovanje u Zemlju budućnosti dočekaće više od 600 naučnika i naučnih demonstratora spremnih da svojim znanjem i umećem naprave što lepše, zelenije i bezbednije mesto za život.

Posetioci će imati priliku da vide najnovije tehnologije, saznaće kakvim ćemo brodovima ploviti u budućnosti, naučiće nešto više o energiji i otkriti kako uz malo truda mogu da sačuvaju vitalne elemente prirode kao što su voda, biljni i životinjski svet. Kretaćemo se koracima šumskih životinja, provoditi vreme u divljini, posetićemo svemirske stanice i stići čak do međuzvezdanih prostora. Radićemo sa posetiocima na njihovim veštinama, bilo da su u pitanju izazovi u veslanju ili psihološka poigravanja, ispitaćemo zagonetne vulkane unutar nas samih i otkriti kako je moguće spasiti život u nekoliko poteza. Posetioce sajma nauke očekuje i bogat međunarodni program u okviru koga stižu gosti iz SAD, Španije, Poljske, Češke, Francuske, Austrije i Estonije.
Festivalske karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta, karte će moći da se kupe i na Beogradskom sajmu. Karta važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena eksplozivna Naučno-fantastična bina. Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz. Prva tri dana Festivala nauke – četvrtak, petak i subota namenjeni su prvenstveno za školske posete, dok je nedelja porodični dan.

Foto: press