15. FESTIVAL IGRE ODRŽAĆE SE NA PROLEĆE 2018. POD SLOGANOM “PRESTONICA”

Predstojeći 15. Beogradski festival igre, koji će se pod sloganom Prestonica održati od 15. marta do 4. aprila 2018 godine, dobio je vizuelni identitet, a započeta je i kampanja koja će trajati sve do početka ove umetničke manifestacije.

– Već je za očekivati da  danas imamo program za 2018 godinu, kao i da prodajemo ulaznice. Otkriću vam da sam srećna zbog selekcije programa koja donosi neka sasvim nova ostvarenja, vraća neke trupe koje smo silno želeli ponovo da vidimo, ali i po prvi put dovodi neke kompanije u ovaj deo sveta, poput velikih baleta iz Hongkonga i Sidneja. Da ne zaboravim da pomenem Dimitrisa Papajoanua, ne samo zbog novog komada koji ruši sva očekivanja na svetskim blagajnama, već i zbog Nagrade Jovan Ćirilov koja će pripasti baš ovom čarobnjaku pokreta koji je u naš prostor scene, ušetao iz sveta vizuelnih umetnosti – istakla je Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre na promociji predstavljanja kampanje.Slogan festivala zakazanog za proleće 2018. pokrenuo je priču koja je dalje vodila u kreiranje filma i fantastičnih vizuala. Reč je o prestonici – Beogradu. Tokom narednog festivala igre, prestonica igre će biti i Novi Sad. Prema rečima Aje Jung “prestonica može biti svaki grad koji ima ovakvu ponudu najreferentnijih naslova iz oblasti savremene umetničke igre, prema kojoj se šteluju planovi domaće i planiraju putovanja inostrane publike, i to 15 godina u kontinuitetu.”

Autor promo filma je reditelj Mihajlo Savić, a balerina koja se u njemu pojavljuje je jedna Beograđanka koja nikada nije igrala u Beogradu, ali je solistkinja Baleta Državne opere u Beču. Njeno ime je Gala Jovanović, i upravo će ona poneti priznanje Vip poziva u okviru narednog festivala igre. Njen kostim za igru kroz Beograd osmislila je Angelina Atlagić. Realizaciju snimanja na različitim lokacijama pomogao je Grad Beograd. Ovo je prvi put da umesto od gotovih materijala koje šalju trupe koje gostuju u Beograd, Beogradski festival igre krene u produkciju sopstvenih fotografija i slike, koji će osim o festivalu i o igri, govoriti o Beogradu.
Vip mobile glavni je partner ove manifestacije već 11 godina zaredom, i bez nje , manifestacija danas sigurno ne bi izgledala ovako.