3. MEĐUNARODNI DEČJI BALETSKI FESTIVAL: PLESNO STVARALAŠTVO NAJMLAĐIH

Baletski centar Ana Pflug i ove godine organizuje 3. Međunarodni dečji baletski festival koji će biti održan u subotu, 29. aprila 2017. godine, u Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8). Kako je najavljeno, festival će okupiti više od 600 učesnika iz 25 baletskih škola iz Srbije i regiona.

Povodom obeležavanja „Svetskog dana igre“ CID UNESCO festival se tradicionalno održava svake godine, sa ciljem da se na ovaj dan pažnja usmeri na klasičnu baletsku umetnost i plesno stvaralaštvo najmlađih. Festival je revijalnog karatkera, namenjen deci uzrasta 5 – 15 godina i usmeren je na popularizaciju, razvoj i negovanje baletske umetnosti kroz susrete baletskih pedagoga, studija i škola. Ove godine okupiće 600 učesnika iz 25 baletska studija i škole iz čitave Srbije i regiona koje neguju klasičnu baletsku umetnost (Beograd, Novi Sad, Podgorica, Bar, Užice, Šabac, Niš, Smederevska Palanka, Obrenovac, Kragujevac, Ub, Dobanovci, Lazarevac …).
Manifestacija je namenjena svim ljubiteljima baletske umetnosti, pedagozima i koreografima, ali i roditeljima, koji bi u budućnosti želeli da svoje dete upišu u baletsku školu ili studio tako da će to biti idealna prilika da se što bolje upoznaju sa načinom i kvalitetom rada 25 škola u Srbiji i iz regiona. Program festivala možete da pogledate u terminima od 12h, 15 i 17 časova. Direktor i idejni tvorac Festivala je Ana Pflug, selektor Konstantin Tešea, prvak baleta Narodnog Pozorišta u Beogradu, menadžer je Nikola Korać, a koordinator projekta Sanja Pflug.
Cena ulaznice je 350 dinara, a za rezervacije se možete javiti na telefon 060/0353230. Karte možete kupiti i na sam dan Festivala u Dečijem kulturnom centru Beograd. Više detalja pogledajte na www.bcanapflug.com.

Foto: press