Španski reditelj, poljski glumac, sniman u Nemačkoj, na engleskom: Stigao je uzbudljiv psihološki triler “Savršen neprijatelj”

Reditelj Kike Maillo na veliko platno donosi psihološki triler Savršen neprijatelj (A perfect enemy), snimljen na osnovu romana Kozmetika neprijatelja, belgijske spisateljice Ameli Notomb. Film je na repertoaru domaćih bioskopa od 8. aprila, sa glumcem Tomašom Kotom u glavnoj ulozi, kog smo imali prilike da gledamo u filmu “Hladni rat” koji je nominovan za nagardu Oskar u tri kategorije, a koji u najnovijoj najavljenoj drami “Nikola” tumači lik Nikole Tesle.

Susret dva neverovatna saputnika

Radnja filma “Savršen neprijatelj” smeštena je uglavnom na aerodromu, gde se susreću dva neverovatna saputnika. Priča prati uspešnog arhitektu Džeremija dok čeka svoj let na aerodromu u Parizu, kada mu prilazi jedna krajnje neobična i brbljiva devojka. Zbog njenog nasrtljivog ponašanja Džeremi propušta let, a dok čeka sledeći avion, nikako ne uspeva da se otarasi dosadne neznanke. Iako se njihov susret čini slučajnim, zaokret do kog dolazi transformisaće poznanstvo u nešto mnogo opasnije. Reditelj Kike Maijo poznat po filmovima “Eva” (2011.) i “Toro” ističe da su misterije uvek prisutne u njegovim ostvarenjima.

Arhitektura utiče na filmove i priču

– Posebno me interesuje arhitektura, i kako mesto, u kom likovi žive, utiče na filmove i priču. U filmu “Eva” to je bila kuća iz vesterna, usamljeni čovek i laboratorija. U filmu “Toro” postoji ono prekoiskorišćenje iz 60-ih i 70-ih. Sada je glavni lik arhitekta koji radi na ideji usavršavanja prostora i traženja čistih linija. To govori kako na neki način hoćemo da pokažemo svoju najbolju stranu, posebno sada kada smo svi na društvenim mrežama, neprestano se razmećući svojim životima u kući – rekao je reditelj o filmu.

Osim što je nastao pod palicom španskog reditelja, sa poljskim glumcem u glavnoj ulozi, internacionalni karakter trilera “Savršen neprijatelj” ogleda se i u engleskom jeziku, na kom je film snimljen, dok je lokacija snimanja bila Nemačka.