AKCIJA JULIUS MEINL KOMPANIJE: STIHOVIMA KUPLJENA OPREMA ZA GAK NARODNI FRONT

Nakon uspešno realizovane akcije Plati kafu stihom koju je bečka kompanija za preradu kafe Julius Meinl organizovala 21. marta, povodom Svetskog dana poezije, prikupljena sredstva u iznosu od 1.000.812 dinara biće donirana Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“.
Kompanija Julius Meinl već šestu godinu za redom, na Svetski dan poezije, organizuje omiljenu, globalnu akciju „Plati kafu stihom“ koja je istovremeno održana u čak 45 zemalja sveta. Prošle godine, u Srbiji je akcija dobila i humanitarni karakter, a ove godine je nastavljena u istom duhu. Julius Meinl je inspirisao ljubitelje kafe da napišu stihove i posvete ih dragim osobama čime su, umesto novcem, mogli da plate svoju omiljenu kafu. U isto vreme akcija je uspela da nadahne i ugostitelje 54 lokala da se odreknu prihoda od prodate kafe i novac doniraju u humanitarne svrhe.
Sredstva prikupljena u okviru kampanje „Plati kafu stihom“, donirana su Odeljenju za anestezije i reanimacije, u vidu opreme koja je ovom odeljenju nedostajala. Cilj ove jednokratne pomoći je poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga koje GAK „Narodni front“ pruža svojim pacijentima.
– Čast je i zadovoljstvo što je naša globalna akcija “Plati kafu stihom” u velikom broju prepoznata kod naših cenjenih potrošača i ugostitelja širom Srbije, i što evo, već drugu godinu za redom, ima i humanitarni karakter. Značaj njihove podrške najviše se ogleda u sredstvima koja su prikupljena, i koja su čak duplo veća u odnosu na prošlu godinu. Napisano je više od 2.000 stihova pretvorenih u 1.000.812 dinara kojim je kupljena neophodna oprema za GAK “Narodni front”, Odeljenju za anestezije i reanimiranje. Donacija bi trebalo da omogući klinici bolje uslove za rad, a našim mamama i bebama bolji kvalitet usluge i nege. Želeo bih ovom prilikom da zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj akciji i nadamo se da će sledeće godine odziv građana i ugostitelja biti još veći. Mi ćemo se i dalje truditi da podstičemo vašu inspiraciju i hrabrimo vas da podelite emocije jedni sa drugima, da ovakvim malim, ali smislenim koracima činimo da svet bude lepše i bolje mesto za život i da svojim radom i motivacijom uvek pomažemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija – naglasio je Goran Javorac, izvršni direktor kompanije Julius Meinl.

Foto: press