AKCIJA KOMPANIJE JULIUS MEINL: PLATITE KAFU STIHOM I ULEPŠAJTE DECI DAN

Povodom obeležavanja Svetskog dana poezije, vodeća bečka kompanija za preradu kafe Julius Meinl organizovaće u sredu 21. marta petu po redu, tradicionalnu akciju tokom koje će ljubitelji kafe još jednom pokazati da su osećanja vrednija od novca i račun za kafu plaćati stihovima nade. Kompanija Julius Meinl Vas poziva da svojim stihovima platite račun u sredu, u periodu od 08 do 16 sati u lokalima širom Srbije koji su prepoznali značaj i priklljučili se globalnoj akciji “PlatiKafuStihom” koja se održava u 40 zemalja i više od 1.500 lokala širom sveta.
Po prvi put ove godine kampanja dobija dodatni humanitarni značaj jer će se naši ugostitelji velikog srca odreći prihoda od kafe i zajedno sa kompanijom Julius Meinl novac darivati ugroženoj deci u Srbiji. Svi sugrađani biće u prilici da napišu nekoliko stihova na temu “Bolji dan,” koji će utopliti mala dečija srca i izmamiti njihove osmehe.
Svetski dan poezije možete proslaviti u 37 lokala u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Arilju, Ivanjici, Vranju, Boru… a lokacije kafea potražite na ovom linku https://www.meinlcoffee.com/sr/poezija/pesnicki-dogadjaji/platite-kafu-stihom-2018/#locationfinder

Svi koji su u sredu popili kafu u jednom od izabranih lokala širom Srbije, umesto računa dobili su papir i olovku kako bi napisali nekoliko stihova na temu namenjenu našoj deci “Bolji dan”. Više od par hiljada učesnika Julius Meinl akcije pokazali su da osećanja imaju daleko veću vrednost od svega materijalnog. Ujedinjeni sugrađani, ugostitelji i predstavnici kompanije Julius Meinl prikupili su sredstva namenjena ugroženoj deci Srbije koja će biti donirana do kraja maja 2018.godine.– Ponosni smo na svoje saradnike i sugrađane, jer su nas na Svetski dan poezije, na poetičan način podržali u želji da skrenemo pažnju na nade, očekivanja i strahove naših najmlađih, ali istovremeno prepoznali važnost humanitarnog aspekta ove kampanje. Šoljica Julius Meinl kafe je nešto u čemu svi svakodnevno uživamo i prepoznali smo je kao put do srca korisnika, a posledično i srca onih koji će ovu humanitarnu pomoć primiti. Nadamo se da će ova akcija motivisati učesnike da i u narednim godinama budu njen deo, ulepšavajući život onima kojima je to zaista i potrebno – izjavio je Goran Javorac, izvršni direktor kompanije Julius Meinl.

Foto: press