AKO VAŠA KOSA NIJE GUSTA KAO NEKADA TO MOŽETE DA PROMENITE UZ NOVE EUCERIN PROIZVODE

DermoCapillaire revitalizirajući šampon i tretman koji obezbeđuje kosi sve što joj je potrebno da bi bila jaka i sjajna, dok istovremeno neguje kožu glave stiže nam iz Eucerin laboratorije. Bez dobre frizure ni najbolja šminka, niti najlepši stajling ne izgledaju dobro, a za dobru frizuru, neophodno je da kosa bude gusta i zdrava. Međutim, ove „standarde“ nije lako postići. Poseban izazov predstavlja gustina kose, koja je značajno genetski predodređena. Nasleđe utiče čak i na to u kojoj meri će opadati tokom godina.

– Svi folikuli dlake na ljudskom telu, a kada je kosa u pitanju govorimo o prosečno 100.000 folikula na koži glave, formiraju se do 22. nedelje embrionalne faze razvoja. Kasnije, tokom života naše telo nema sposobnost da proizvodi nove folikule. Zato postoje osobe sa “urođeno“ gustom ili retkom kosom – objašnjava prim.dr sci.med. Zorana Đaković, dermatovenerolog, član Evropskog udruženja za istraživanje dlake.
Na gustinu i lepotu kose, pored genetike, utiče starenje, kao i mikrozapaljenja kože glave koja se manifestuju kao crvenilo, svrab i perut.
– Kosa brže raste u mladosti, odnosno do 30. godine života. Protokom vremena smanjuje se količina energije potrebne za formiranje osnovnog proteina dlake-keratina. Takođe, smanjuje se reprodukovanje novih ćelija i mikro-cirkulacija oko folikula dlake, dok izmenjen hormonski status i promene u metaboličkim procesima nepovoljno deluju na rast kose. Sve to ima uticaj na zdravlje, količinu i izgled naše kose – objašnjava dr Đaković i dodaje da na opadanje kose mogu uticati i stres, neadekvatna nega i higijena i upotreba određenih lekova, kao što i više opada i sporije raste u jesen i tokom zime.
Da li to znači da je bitka za lepu, jaku kosu unapred izgubljena? Na sreću – odgovor na ovo pitanje je NE. Na zdravlje i lepotu kose možemo da utičemo i to, pre svega, snadbevajući je energijom koja joj je neohodna i održavajući kožu glave zdravom.

Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajući šampon i Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajući tretman jačaju koren kose snabdevajući ga energijom, dok istovremeno neguju kožu glave. Redovnom upotrebom ovih prereparata formulisanih da uspore smanjenje gustine kose, podržava se rast kose koja postaje jača, zdravija i sjajnija.
Osnovni sastojci novih Eucerin preparata namenjenih za svakodnevnu higijenu i negu kose su karnitin i kreatin, dok Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajući tretman sadrži i likokalkon A. Oba preparata ne sadrže boje, parabene, silikon i alkalne sapune.
– Karnitin i kreatin su aktivne supstance koje se prirodno nalaze u organizmu čoveka. Između ostalog, one jačaju koren dlake povećavajući dotok energije neophodne za njen rast i podržavaju stvaranje osnovnog gradivnog proteina dlake, to jest keratina. Likokalkon A je moćni antioksidans i aktivni sastojak, neguje kožu glave i deluje protiv zapaljenja, koja utiču na smanjeni dotok krvi u već oslabljene folikule. Udružena, ova tri sastojka snabdevaju koren kose energijom, jačaju koren dlake, podržavaju rast kose, vraćanju prirodnu ravnotežu kože glave i time stvaraju uslove za rast i održavanje vitalnosti kose – ističe dr Đaković.
Novi Eucerin šampon formulisan je da pripremi kožu glave i podrži dejstvo tretmana, koji se nakon upotrebe ne ispira, a može se koristiti i samostalno, dva puta dnevno, sa ili bez prethodnog pranja kose. Za maksimalne rezultate preporučuje se upotreba oba preparata, a mogu se koristiti i preventivno kada se primete prvi znaci proređivanja i slabljenja kose.
Cena: Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajući šampon, 1.379 din.
Eucerin DermoCapillaire Revitalizirajući tretman, 1.079 din.

Foto: press