APOTHEOSIS, LE MAT DE CHANEL: MAKE-UP KOLEKCIJA ZA SEZONU JESEN/ZIMA 2018

Za ovu jesen 2018 Lucia Pika, globalni kreativni make-up i direktor boja za kuću CHANEL, dizajnirala je Apotheosis, Le Mat De Chanel kolekciju, sa posebnim naglaskom na teksture. Emocionalnu dubinu i vizuelni intenzitet mat tekstura i boja za oči i usne Pika uspeva koristi kako bi ženu učinila senzibilnom, spokojnom, punu samopouzdanja.
Harmonija između unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta žene uhvaćena je u paleti boja koja donosi zemljane, jesenje nijanse, a s druge strane Pika se poigrava i sa emocionalnim, živim tonovima. Sve boje u jesenjoj Apotheosis, Le Mat De Chanel kolekciji apsorbuju svetlost na kojoj mat boje izgledaju kao komadići pliša na lica.
Crvena, kao omiljena Pikina boja, iako mat formule, veoma je provokativna i živopisna. Na pitanje kako izgleda žena za koju je dizanirala jesenju Chanel make-up kolekciju, Pika kaže:
– Zamišljam je kao pouzdanu, sofisticiranu i elegantnu. Ona je intelektualka, ali i dalje veoma smela.
Baš zato Pika smatra da bi ove jeseni trebalo nositi naglašene usne, i to ekstremno mat ruževima, a oči istaći živim bojama, na primer plavom.
Apotheosis, Le Mat De Chanel sastoji se od 2 Les 4 Ombres palete za oči (6.819 din.), rumenila (5.412 din.), 3 Stylo Ombre et Contour krejona (3.689 din.), 6 Le Rouge Crayon de Couleur olovaka za usne (3.869 din.), 4 Rouge Allure Ink tečnih ruževa (4.118 din.) i 2 laka za nokte (3.219 din.).

Foto: CHANEL Beauty press