BIODERMA IMA DVA PHOTODERM NOVITETA: POUZDANI SAVEZNICI ZA ZAŠTITU OD SUNCA

Bioderma linija Photoderm, kao uvek pouzdan izbor za zaštitu od sunca, od sada u ponudi ima još dva preparata – Bioderma Photoderm Spot-Age SPF 50+ gel kremu i Bioderma Photoderm Mineral SPF 50+/UVA 26 fluid u spreju.
Kao što već znamo, sunčevo zračenje glavni je uzrok ubrzanog starenja kože, koje primećujemo kroz gubitak elastičnosti, pojavu bora i fleka. Fleke se obično pojavljuju kao prvi vidljiv znak starenja, a dermatolozi ih smatraju “vrhom ledenog brega” koji samo nagoveštava dublje promene u epidermu, čije ćemo rezultate naknadno videti kao opuštenu, izboranu kožu.
Zaštita od sunca postala je naš prvi saveznik u borbi protiv pojave ovih znakova starenja, sada nam je dostupan novi preparat koji će nam pomoći ne samo preventivno – zaštitom od UV zraka, nego reparativno – pomažući koži da ojača elastičnost i očuva ujednačen ten, te osnovne odlike mladolikosti.

Proučavajući biološke funkcije kože Bioderma je kreirala Photoderm Spot-Age SPF 50+ gel kremu koja kombinuje solarne filtere, antioksidante i reparativne supstance priznate po svojoj efikasnosti u dermatološkoj praksi. UV filteri visoke efikasnosti štite od širokog spektra sunčevog zračenja: UVB zraka (SPF 50+), UVA zraka, vidljive svetlosti i infracrvenog zračenja, a Cellular Bioprotection patent pruža podršku prirodnim odbrambenim funkcijama kože i smanjuje opasnost od oštećenja DNK ćelija kože. Vitamin E i vitamin C – dva poznata, snažna antioksidansa, prvi lipofilni (rastvorljiv u ulju) i drugi hidrofilni (rastvorljiv u vodi) deluju sinergijski u antioksidantnoj zaštiti ćelija. Oba vitamina su u veoma stablinom obliku.
Vitamin C u ovom preparatu povezan je sa šećerom koji ga čini 3 puta stabilnijim od biološki aktivne forme vitamina C zvane L-askorbinska kiselina, i omogućava bolju kontrolu njegove distribucije na površini kože, oslobađanja i aktivacije. Vitamin E je u svom prirodnom aktivnom obliku alpha-Tocopherol, zadužen za zaštitu ćelijske membrane od oksidativnog stresa.
Centella asiatica je poznata po svom dvostrukom delovanju – preventivno na sprečavanje delovanja enzima koji razlažu kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu, ali i reparativno, jer podstiče sintezu kolagena tipova I i III, i proliferaciju fibroblasta.
Bioderma je za svoj novi preparat odabrala popularnu gel-krem teksturu koja štiti kožu i stvara odličnu podlogu za šminku. Spot-Age SPF 50+ predviđen je za zaštitu kože od fleka, bora, gubitka tonusa kao i za zaštitu nakon intervencija koje narušavaju integritet površinskog sloja kože (laseri). Cena: 40ml – 2.199 din.


Svi moramo da se štitimo od sunca, ali šta da radite ako imate osetljivu ili atopičnu kožu koja reaguje alergijski ne samo na sunce, nego i na hemijske filtere u kremama za UV zaštitu?
Najbolja opcija za vas su mineralni (fizički) filteri, koji poput ogledala odbijaju sunčeve zrake sa kože. Mineralni filteri ostaju na površini kože, bez apsorpcije, ali imaju svojih nedostataka: ostavljaju bele tragove, teško se razmazuju, usled čega dolazi do neravnomernog nanošenja preparata i neadekvatne zaštite.
Baš zbog toga Bioderma je formulisala specijalan preparat za zaštitu osoba sa osetljivom, alergijama sklonom kožom na bazi 100% mineralnih filtera, bez hemijskih filtera, posebnom tehnologijom koji je omogućio visoku zaštitu, odličnu podnošljivost i lako razmazivanje, uz prijatan osećaj na koži.
Bioderma Photoderm Mineral SPF SPF 50+/UVA 26 je fluid u vidu spreja, ultra lake teksture, sadrži idealnu kombinaciju mikronizovanog cink oksida i titanijum dioksida, obogaćen vitaminom E za antioksidantnu zaštitu. Transparentan i lak na koži, bez belog traga, Photoderm Mineral je vodootporan, fotostabilan i nekomedogen. Može ga koristiti cela porodica, i deca nakon napunjenih 6 meseci. Cena: 2.999 din.