PHOTODERM & HYDRABIO: BIODERMA LINIJE ZA NEGU I ZAŠTITU KOŽE OD SUNCA

Pred kraj maja temperature nas podsećaju da bi u dnevnu rutinu nege trebalo da uvedemo preparate za zaštitu od sunca kako bi sačuvali svoju kožu od bilo kakvih oštećenja i zaštitili je od UVA i UVB zraka. Bez obzira na to kakav tip kože imate ili u kakvom je ona stanju, ne treba podsećati da efekti sunčane terapije mogu biti mnogo više štetniji nego što od nje imamo koristi. To nećete saznati odmah, tokom boravka na moru, na primer, ili posle njega već nekoliko godina kasnije. Otuda ona čuvena ” koža sve pamti”. Da suncu ne davali “materijala” da vam se kasnije zauvek “potpiše” na koži, budite obazrive ovog leta. Sunce “koristite” po svom ličnom uputstvu. Ako imate nežnu kožu, bez mnogo pigmenata i skloni ste brzim, lošim reakcijama na sunce, vi ćete ga “koristiti” u periodima dana kada je ono najmanje opasno – ujutru pa do 11 sati, a po podne od 17 sati. Ova pravila ponašanja važe za sve nas, ne samo za osobe koje “lako gore” na suncu. Posebno za decu, a po mišljenju dermatologa – deca do treće godine života nemaju šta da traže na suncu!
Istina je da svi volimo sunce, leškarenje na plaži, u stanju smo sate da provedemo u moru… što i ne treba da čudi jer istraživanja su pokazala da samo jedan sat proveden na suncu može da nas “podigne” i “probudi” iz nekih bezveznih stanja, da nam vrati osmeh i dobro raspoloženje. Tu “sunčevu terapiju” obožavamo, ali…ne zaboravite da je sunce ujedno i naš prijatelj i naš neprijatelj. Zato nam je svima potrebno to “uputstvo za korišćenje sunca”. O njegovoj štetnosti sigurno već sve znate, a na vama je da li ćete se pridržavati ili rizikovati zarad malo “boje” po dolasku sa odmora.
Bioderma nas je i ovog maja podsetila kako da negujemo kožu tokom leta i zaštitimo je od slobodnih radikla i UV zračenja, a za posebna stanja kože preporučuje i posebne skincare proizvode.Ako imate problematičnu, aknama sklonu kožu nemojte verovati u zablude da sunce prija takvoj koži. Ne prija. Vaša koža će možda na trenutak izgubiti poneku bubuljicu, ali, s druge strane, sunce utiče da postane gruba i zadebljala, a onda, posle odmora, pripremite se za napad novih neprijatnih primeraka na licu i obavezne “oktobarske akne”. I masna koža je veoma teška za negovanje, posebno kada treba uklopiti redovnu negu sa zaštitom od sunca tokom leta. Kad negu započenete dnevnom kremom koja vam prija, pa nanesete SPF zaštitu, pa vam treba puder, pa nešto za matiranje – kao rezultat ćete dobiti potparenu masku na licu ispod koje se probija znoj. Nema ništa idealnije od toga da sve ove preparate spojite u jedan. I postoji jedan takav. Sa njim smo upoznali prošlog leta, a sada vas podsećamo koliko je dobar za masnu kožu i koliko smo ga zavoleli te 2017.
Bioderma Photoderm NUDE Touch SPF 50+ UVA 25 je tečni fluid za lice svilenkaste mat završnice koju daju najfiniji puderi. Lak je i neosetan na koži, efikasan protiv mašćenja kože i akni, a ima i visoku mineralnu zaštitu od UV zračenja. U jednoj bočici dobijate:
1. Veoma visoku dermatološku zaštitu od sunca – Kombinacija UVA/UVB mineralnih filtera i Cellular Bioprotection patentirani kompleks štite kožu od štetnog sunčevog zračenja i ublažavaju posledice koje ono ima na kožu – SPF 50 UVA 25.
2. Kontrola lučenja sebuma tokom 8 sati – Kombinacija matirajućih i soft fokus pudera sa Capryloyl Glycine sastojkom, izvedenim iz amino kiseline reguliše enzim uključen u proizvodnju sebuma. Rezultat je trenutno matiranje i dugoročno balansiranje lučenja sebuma.
3. Smanjenje nepravilnosti dan za danom – Salicilna kiselina u formuli stimuliše obnavljanje ćelija, ujednačavanje tena, smanjenje nepravilnosti i vraća blistavost posle 3 nedelje korišćenja. Biodermin Fluidactiv patent kombinovan Capryloyl Glycine-om reguliše kvalitet i količinu sebuma i sprečava nastanak novih akni.
4. Fluid koji se pretvara u puder – Lak, neosetan na koži, fluid se pretvara u puder svilenkaste završnice, a posebni mineralni pigmenti ujednačavaju ten. Konačno, ovo je ipreparat koji se može naneti i na zonu oka.
5. Dodaje se tokom dana kao puder – Tokom dana, kada koža prosija, matirajte je Nude preparatom kao što biste uradili puderom, ili novim nanošenjem ojačajte svoju zaštitu od sunca. Nude se ne nagomilava na koži, a dostupan je u dve boje: “natural” i “light”, pa se njihovom kombinacijom može dobiti idealna boja za svaki ten.
Napomena: Pre upotrebe ovog fluida bočicu dobro promućkajte! Cena: 2.250 din.

Bioderma Photoderm Aquafluide SPF 50+ UVA 24 – Takozvane “dry touch” tehnologije osmišljene u Latinskoj Americi, počele su da osvajaju svet svojim lakim teksturama, idealnim za vrućinu. U Bioderma Photoderm liniji sada je dostupna i zaštita od sunca u kojoj je kombinovana visoka zaštita i laki osećaj na koži, sa mat završnicom. Prvobitno predviđene samo za vrela podneblja i mešovitu ka masnoj koži, ove formule pogodne su za sve tipove kože, čak i za veoma osetljivu, kao i za kožu muškaraca koji ne podnose teške kreme. Bioderma je kreirala “dry touch” aquafluid (tonirana krema), lak kao voda, neprimetan na koži, lak za nanošenje… “Oil free” emulzija bez ulja sadrži kompleks sačinjen od tri pudera sa matirajućim svojstvima, za mat i puderastu završnicu na površini kože. Krema, kao i drugi Bioderma Photoderm proizvodi, sadrži Cellular Bioprotection patent, antioksidantni kompleks, koji čuva imunitet kože, integritet ćelija i bori se protiv preranog starenja kože. Cena: 1.830 din.
Bioderma Hydrabio linija za negu kože – Inspirisana reakcijama kože Bioderma je otkrila način njene dubinske hidratacije. Posmatranje prirodnih mehanizama kojima se koža hidrira, dovelo je do nove dimenzije hidratacije oličene u Hydrabio liniji koji obezbeđuje dugoročno blistavu kožu, uz novi osećaj uživanja prilikom nege.
Bioderma Hydrabio Serum oporavlja dehidriranu i osetljivu kožu. Aquagenium biološki patent je deo formule ovog seruma i on podstiče kožu da aktivira i poboljša svoje prirodne sposobnosti hidratacije stimulišući proizvodnju akvaporina, vodenih kanala u koži i zadržavajući vodu čime se održava njen prirodni balans. Serum je pogodan za sve tipove kože, može se koristiti samostalno ili pre nanošenja nege od krema iz Hydrabio linije, a odličan je i kao podloga za šminku. Cena: 1.990 din.
Biderma Hydrabio Gel-Creme je lagana krema za hidrataciju i podsticanje blistavosti kože, a najviše će prijati dehidriranoj osetljivoj, normalnoj do mešovitoj koži sa nedostatkom sjaja. Bogata kremasta tekstura kreme intenzivno hrani kožu, ekstrakt semena jabuke stimuliše aktivnost akvaporina, prirodnih kanala koji omogućavaju protok vode unutar kože, a vitamin E pomaže u zaštiti kože od preteranog stresa i u borbi protiv preranog starenja kože. Cena: 1.980 din.

Nove-stare lekcije o nezi kože tokom leta, a pre svega njenoj zaštiti, čuli smo na Bioderma okupljanju održanom u beogradskom Mama Shelter hotelu, uz korisne savete dr Nevenke Dokmanović.

 

Foto: press, Ivana V, @digolubovic