BOGAT I RAZNOVRSTAN PROGRAM ČEKA VAS NA 10. JUBILARNOJ ARLEMM MANIFESTACIJI

Izložbom fotografija Umetnički karavan na Cvetnom trgu u Beogradu, koja prikazuje prvih 10 godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije, najavljen je početak 10. jubilarne manifestacije ARLEMM 2019, i to uz zvuke orkestra Metamorfozis i džez sastava Jazzerdjanga. Na ovoj manifestaciji jedan od glavnih izvođača i predavača biće violinista Stefan Milenković, a dešavanja sa 10. jubilarnog Arlemm-a biće prenošena uživo, putem Telenor mreže. Svi koji požele, gde god da se nalaze, moći će da prate koncerte i ostale sadržaje manifestacije na Telenorovom YouTube kanalu.
Izložba se tokom jula nastavlja u 10 gradova širom Srbije i iz Beograda kreće 8. juna, kako bi u Arilje stigla 20. jula, na dan otvaranja Arlemm manifestacije koja se satoji iz tri dela:
– ARLEMM umetnički karavan – izložba fotografija koja je osmišljena sa željom da se kvalitetne umetničke vrednosti promovišu širom zemlje. Karavan kreće na svoj put kroz Srbiju iz Beograda 8. juna, prolazi kroz Novi Sad, Čačak, Užice, Zlatibor, Požegu, Ivanjicu – i stiže u Arilje na dan otvaranja manifestacije, a u avgustu posećuje Valjevo i Kosjerić. Izložbu koja je organizovana prošle godine, posetilo je više od 500.000 ljudi.
– ARLEMM manifestacija i ARLEMM art festival (20. jula – 4. avgusta) jedinstven je doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestara Muzikon i Metamorfozis, Del arno benda i mnogih drugih.
Važan deo ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.
Sa više od 80 održanih edukativnih radionica, 130 koncerata i 3.000 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Arilje, kompanija Extreme intimo i Telenor.

Foto: press