BYREDO ELEVENTH HOUR: NOVI PARFEM INSPIRISAN KRAJEM VREMENA

Simoličnim nazivom Eleventh Hour mirisni brend Byredo predstavlja najnoviji ili “poslednji” parfem na Zemlji, miris Kraja… jer otkucava jedanaesti sat. Inspirisan krajem Vremena, urušavanjem planete do biblijskih razmera, odbrojavanjem poslednjih dana, Eleventh Hour nosi mirise poslednjeg bezbednog utočišta koje Byredo nalazi u visokim planinama Nepala. Kada se mora podignu, mesta koja smo nekada smatrali najnepristupačnijima, postaće naše najbolje utočište.
Novi parfem baziran je na posebnom sečuanskom biberu i citrusnim notama, u srcu mu je prvo zabranjeno voće – smokva, a nota optimizma dolazi iz baze, od toplih nota tonke i kašmirskog drveta.
Uprkos pomalo mračnoj temi, parfem je začinsko-svež, sa tek naznakom suvog voća i mekom drvenastom bazom, ali svakako nije loše da nas, dok u njemu uživamo, podseća da možda ima još ponešto što sami možemo da uradimo za planetu.
U gornjim notama su biber i bergamot, u srednjim seme šargarepe, rum i divlja smokva, a bazu čine kašmirsko drvo i tonka.
Osim parfema, miris Eleventh Hour možete naći i u kremi za ruke i parfemu za kosu.
Cene: parfem od 50ml je 13.860 din, parfem za kosu 6.300 din, a krema za ruke 3.780 din.
Byredo kolekciju možete naći u Metropoliten parfimerijama u Beogradu.