CHANEL MAKE-UP LOOK ZA PROLEĆE/LETO 2018: ODVAŽNO LEPE ŽENE U RETRO STILU

Već dobro uhodani dvojac saradnika, make-up artist Tom Pecheuk i frizer Sam McKnighta, iz sezone u sezonu ostave nas bez daha, a tako je bilo i posle CHANEL revije za proleće/leto 2018. kada smo videli novi make-up look i frizure. Bila je to fantastična mešavina boja, tekstura i materijala, modelima su šetali sa PVC kapama i u plastičnim čizmama ispred vodopada. Besprekorno lice za Toma je najbolja baza za šminku, a pripremu počinje hidratacijom i toniranjem kože, kao i serumom za smirivanje kože pod stresom (Hydra Beauty, La Solution 10 De Chanel). Da bi postigli ovakav izgled kože potreban vam je Healthy Glow Foundation jer on deluje baš kao što piše na bočici: daje zdrav sjaj i potrebnu pokrivenost kako bi koža izgledala što prirodnije, odnosno baš kao “druga koža”. Tamne podočnjake prekrijte sa Correcteur Perfection Long Lasting Concealer korektorom kojim ćete sakriti sve nesavršenosti i nepravilnosti kože. Na kraju, samo na visokim jagodicama dodajte malo svežine uz pomoć Pink Explosion rumenila.

Pre senčenja očnog kapka prvo se pozabavite obrvama koje ćete podići uvis kako biste definisali oči. Da biste oblikovali obrve i zadržali im postojeći, prirodan oblik – četkajte ih na gore Stilo Sourcils Vaterproof olovkom, a uz Le Gel Sourcils gelom ćete ih učvrstiti kako bi bile fiksirane dok ne osenčite oko u stilu smoky eyes osamdesetih. Tom Pecheuk je odabrao paletu plavih nijansi za senčenje očiju – od svetle do duboke i tamne marinplave koje je izblendao i nanosio sve do očnih kostiju, spajajući senku sa obrvama kako bi postigao dramatičan, “preteran” efekat. Lepota ovog make-up stila je što vaš smoky eyes možete da učiniti mekšim korišćenjem svetlijih senki ili dodavanjem tamnijih. Obrišite prah senke ispod oka kako biste definisali donje trepavice, a zatim dodajte maskaru Blue Night čime završavate šminkanje očiju.

Retro look osamdesetih neće biti potpun bez istaknutim, naglašenim usnama ružem “vruće” narandžastocrvene nijanse. Za efekat “plastične” i “vodene” teksture  dodajte sjaj za usne. 

Photos: Benoît Peverelli / CHANEL press