COLONIA SANDALO: JESENJI NOVITET ACQUA DI PARMA MIRISNE KOLEKCIJE

Spoj svežeg citrusa i bogate, kremaste sandalovine bio je savršen recept za kreiranje iznenađujućeg i intrigantnog mirisa Colonia Sandalo, nove, luksuzne Eau de Cologne Concentrée parfemske kuće Acqua di Parma. Miris zadržava tradiciju Colonie, uvodeći element iznenađenja kroz harmonične kontraste. Sunčana vedrina citrusnog voća i rafinirano bogatstvo ovog dragocenog drveta istočne Azije kombinovano je kako bi se stvorio sofisticirani, intenzivni Eau de Cologne Concentrée. Miris otvaraju savršeno izbalansirane note svežine, prefinjene note bergamota, limuna, pomorandže i petit-graina koji otkrivaju autentični duh Colonie koji se zatim razvija u težu mirisnu kompoziciju nota kardamona i lavande, dok bazne note čine sandalovo drvo, amber i mahune tonke.
Colonia Sandalo je drvenasti aromatični miris namenjen muškarcima – citrusan, aromatičan, drvenast, sa vrelim začinskim notama, savršenim za hladne jesenje-zimske dane. 

Esencijalno ulje sandalovine koristi se više od 4000 godina, a dobija se od sandalovog drveta koje oduvek raste u oblasti Indije. Ulje se ekstaktuje iz srca drveta, najdubljeg i najmirisnijeg ili najnedostižnijeg dela drveta. Prema indijskim mudracima, miris sandalovine, ovog mističnog i senzualnog drveta umiruje um i tokom meditacije dopire do dubokih tokova uma. U aromaterapiji, miris sandalovine koristi se da smiri, opusti tenziju kako bi se lakše pronašao unutrašnji mir. Zapadnoj farmakopeji od strane Arapskih fizičara srednjeg veka uvode u farmakopeju esencijalno ulje sandalovine koje još tada postaje ekstremno vredan sastojak luksuznih parfimerija zahvaljujuću svojoj sposobnosti da svakom parfemu da nepogrešivu balzamičnu, kremastu notu.
Pakovan je u ikoničnu art deco bočicu, u bojama koju prati cela kolekcija – tamnobraon bočica napravljena je od najčistijeg stakla, čak i poklopac, a svetlobronzana satenska slova korišćena su za etiketu. Svaki detalj, materijal i izrada, deo su tradicije italijanskog zanatstva. Colonia Sandalo dolazi u dve militraže: klasičnoj od 100ml i većoj, spektakularnijoj bočici od 180ml.
Obe su pakovane u ručno izrađenoj kutiji od finog papira nijanse sofisticiranih tonova duvana. Bronzani saten koji obogaćuje unutrašnjost kutije postavljen je pažljivo, minimalistički i precizno.

Acqua di Parma parfeme možete naći u beogradskoj L’Atelier parfimeriji po ceni od 21.600 za 100 ml, dok bočica parfema od 180 ml košta 27.600 din.

 

Foto: press