ČUVENA WELEDA SKIN FOOD KREMA DOBILA “DVA MLAĐA BRATA”

Odmah nakon 90. rođendana čuvena Weleda Skin Food krema dobila je “potomstvo” – Skin Food buter za telo i Skin Food balzam za usne.
Namenjena kao nega za suvu i veoma suvu kožu, Skin Food krema je tokom svog dugog života našla čitav niz namena: od kreme za ruke, do maske koja brzo sanira dehidriranu kožu. Osim efikasnosti, volimo je i zbog nelepljive teksture i svežeg, prirodnog mirisa.
Tradiconalna upotreba biljnih ulja, voskova i ekstrakata, uz dodatak lanolaina i pčelinjeg voska našla je pravi balans u Skin Food kremi, a sada i u celoj Skin Food liniji. Samo visokokvalitetni materijali su u njenom sastavu, poput ulja suncokreta i badema organskog porekla, a srce formule su ekstrakti kamilice, ruzmarina i nevena u bademovom ulju, kao i vodeni ekstrakt ljubičice ubrane na čistim staništima severnog Islanda, poznate po umirujućem svojstvu na kožu sklonu ekcemu.
Lanolin dobijen iz dlake ovce ima važnu ulogu. Prečišćen lanolin jedinstven je po zaštitnoj ulozi bez iritacije – on deluje kao lipid (masna supstanca), ali i po svojstvu da upije mnogo vode (dvostruko više od svoje težine), tako retkom za lipofilne supstance. Nema ga samo u Skin Food buteru, što ga čini pogodnim proizvodom za vegane. Pčelinji vosak obezbeđuje dodatno umirenje i zaštitu stvarajući delikatan zaštitni film.
Kao i svi Weleda proizvodi, cela Skin Food linija nosi Nature sertifikat. 

Skin Food buter za telo
Skin Food puter za telo iznenadiće vas svojom lakoćom, vazdušastom teksturom i brzom apsorpcijom – kvalitetima dobijenim kombinacijom kakao i ši butera u kombinaciji sa suncokretovim uljem. Namenjen kao intenzivna nega za suvu i veoma suvu kožu, on brzo umiruje neprijatna zatezanja i peckanja i obavija kožu u svilekast, hranljiv zaštitni plašt.
Njegov miris je posebno kombinovan da pruži osećaj topline, pa uz mirise pomorandže i lavande, u njemu preovladava slatki miris nalik vanili, miris smole – benzoin.
Aktivni sastojci su ulje suncokreta, kako buter, ši buter, ekstrakt ljubičice, ruzmarina i kamilice.
Odsustvo lanolina i pčelinjeg voska čini ga pogodnim i za vegane.
Cena (150 ml): 2.150 din.

 

Skin Food balzam za usne
Po teksturi nešto između balzama, butera i ulja za usne, ovaj prirodni preparat intezivno neguje jako suve i ispucale usne, štiti ih od spoljnih uticaja i hidrira usne ostavljajući na njima blagi sjaj. Aktivni sastojci su ulje suncokreta, ekstrakt ljubičice, ruzmarina, kamilice i nevena, a Weleda navodi i da je proizvod bez glutena.
Cena: 855 din.