DVA LICA SUNCA: EUCERIN SAVETI I LINIJA ZA ZAŠTITU KOŽE OD SUNCA

Istina je da sunce u svima nama podstiče osećaj blagostanja i popravlja raspoloženje, ali, nažalost, sunce ima i ono “drugo lice” suviše opasno za našu kožu i naše zdravlje. Tim povodom za predstavnike najuticajnijih magazina i online medija Eucerin Srbija organizaovao je druženje u bašti restorana „Epigenia“ pa je to bila idealna prilika da se podsetimo da sunce zaista ima dva lica, ali i pozdravili smo povratak klasike – trenda koji lepom smatra samo svetlu put, zaštićenu od negativnih efekata izlaganja suncu.
– Radujemo se modernim naučnim saznanjima i tehnološkom napretku jer su nam dali mogućnosti da koži pružimo maksimalnu negu i zaštitu. Sunce ima dve strane, onu koja je korisna za zdravlje, a time i lepotu, i onu koja i zdravlju i lepoti može naneti veliku štetu. Svest o tome trebalo bi da ima svaka savremena žena, a i muškarac, i da se tim saznanjima vodi na putu lepote, koji je uvek, ako je adekvatno izabran, istovremeno i put zdravlja – naglasila je Nada Miletić Nevajda, predstavnik Eucerin Srbija i još jednom istakla na šta sve treba obratiti pažnju kada biramo pretarat za zaštitu od sunca, a ne “za sunčanje”, koji sunčevi zraci su najopasniji za kožu i kako na nju deluju, kako i kada treba tretirati kožu sredstvima za zaštitu od sunca.Pričali smo i o mehanizmima efikasne UVA i UVB i biološke zaštite kože, to jest antioksidativne zaštite i obnove DNK, koje prižaju svi preparati iz unapređene Eucerin linije za zaštitu od sunca. “Zvezde” događaja bili su Eucerin preparati za zaštitu lica od sunca: Eucerin Antiage Fluid za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50 koji pruža zaštitu od fotostarenja kože i istovremeno, zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, umanjuje postojeće znakove starenja, i Eucerin Antiage Tonirane kreme za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50+, koje pored ovih efekata i trenutno ujednačavaju ten.
Novinari su mogli da se uvere u efikasnost i teksturu ovih preparata posmatrajući svoje lice kroz UV kameru i poredeći izgled kože svog lica pre i posle nanošenja.

A neka od “zlatnih” pravila zaštite kože od sunca glase:
1. Kožu dobro namazati izabranim preparatom za zaštitu 20 minuta pre izlaska na plažu
2. Nanesite dovoljnu količinu proizvoda na sve delove tela izloženih sunčevim zracima, ne štedite na njima, jer onda ni sunce neće štedeti vašu kožu
3. Izbegavajte izlaganje UV zracima u doba dana kada je sunce najjače (od 11 do 17h)
4. Ponavljajte nanošenje preparata na kožu u pravilnim intervalima, naročito posle izlaska iz vode
5. Ne izlažite bebe i decu mlađu od 3 godine direktnom suncu
6. O sunca se zaštite odećom, šeširom sa velikim obodom, naočarima za sunce