DVOSTRUKI LJUBAVNIK: PSIHOLOŠKO-EROTSKI TRILER O NEISPUNJENIM ŽELJAMA

Manipulativni, psihološko-erotski triler Dvostruki ljubavnik, inspirisan romanom spisateljice Džojs Kerol Outs iz 1987. godine, domaćoj publici predstavio se u okviru 46. FEST-a, a na bioskopskom repertoaru naćiće se od 5. aprila. U uzbudljivom ostvarenju francuskog reditelja Fransoa Ozona ponovo ćemo gledati njegovu glavnu muzu, glumicu Marin Vakt, koju je otkrio i predstavio u filmu „Mlada i lepa“. Ovog puta, ona glumi Kloi, ranjivu Parižanku koja se zaljubljuje u svog psihijatra (Džeremi Renije) nakon što je započela terapiju otkrivanja uzroka misterioznih simptoma koji je muče. Ubrzo Kloi otkriva da njen ljubavnik vodi dvostruki život.
Film „Dvostruki ljubavnik“ je priča o razočarenjima i neispunjenim željama, prikazana na veoma neobičan način. Premijeru je imao na Kanskom filmskom festivalu, kada je potpuno šokirao publiku eksplicitnim scenama, ali je dobio i pozitivne kritike.
Fransoa Ozon rođen je 1967. godine u Parizu. Diplomirao je 1993. na prestižnom fakultetu za filmsku umetnost, La Fémis, a danas radi kao scenarista i reditelj. Široj publici je poznat po filmovima „Bazen“, „Osam žena“ i „U kući“. Bio je član žirija Glavnog takmičarskog programa na 62. Berlinskom filmskom festivalu 2012. godine.

Foto: press