ERGOBABY NOSILJKE: ERGONOMSKE I UDOBNE I ZA BEBU I ZA RODITELJE

Ergobaby, vodeći svetski stručnjak za nošenje dece, predstavio je novitet iz linije Ergobaby Omni 360 – mrežastu nosiljku specijalno dizajniranu s obzirom na to da nošenje dece ima brojne prednosti za njihov fizički, emocionalni i kognitivni razvoj. Dojenčad kojoj se, na primer, dosledno pruža fizički kontakt i emocionalna sigurnost imaju veće izglede da se, već počevši tokom odrastanja i sazrevanja, ponašaju saosećajno i blagonaklono prema drugima.
Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh mrežasta sve-u-jednom nosiljka namenjena je za sve bebe – od rođenja do vrtića. Zahvaljujući svom prozračnom materijalu posebno je prikladna za aktivne roditelje. Nova nosiljka pruža sve položaje nošenja i dozvoljava brzu i laku promenu položaja deteta.
Ergobaby Omni 360, u mrežastoj ili klasičnoj verziji pruža 4 položaja nošenja i dozvoljava njihovu brzu i laku promenu. Ova nosiljka se bez umetka može koristiti od rođenja i uvek osigurava da je dete u nosiljci postavljeno u prirodnom “M-položaju” nogu, sa raširenim kolenima, sa guzom u nivou ili ispod nivoa kolena i pravilno zakrivljenom kičmom u obliku slova C – dakle u ergonomskom položaju. Nosiljka podržava dete, raste sa detetom i podešava se zavisno od veličine deteta i položaju nošenja. Dodatno postavljene naramenice, koje je moguće i ukrstiti, podesivi pojas za struk sa podrškom za lumbalni deo kičme, pružaju novi nivo udobnosti za roditelje, a sigurnosne kopče na naramenicama povećavaju sigurnost i smanjuju mogućnost pogrešne upotrebe.
Zbog svoje lake upotrebe Ergobaby je pogodan za nošenje po kući ili na kratke relacije, a zbog udobnosti dobar je izbor i za dalje šetnje ili planinarenja. Svaka se nosiljka po veličini lako namešta za decu različitog uzrasta i odrasle osobe različite visine. Lagano postavljanje Ergobaby nosiljki olakšaće svakoj mami da vodi aktivan život, kao i da obavlja svakodnevne aktivnosti kod kuće, a idealna je i za vežbanje.
Ergonomski dizajn Ergobaby podržava prirodni položaj detetovih kukova i kičme. Stoga je Ergobaby OMNI 360 nosiljka, kao i sve ostale Ergobaby nosiljke (Original, Original 360 i Adapt) priznata kao „proizvod zdrav za dečije kukove” (Međunarodni institut za displaziju kukova). S obzirom na to da su nosiljke dizajnirane tako da budu ergonomske i udobne za osobu koja nosi bebu u nosiljci, sve su, uključujući novi Omni 360, priznate i kao „proizvod zdrav za kičmu roditelja” (Healthier Backs (AGR)).

Foto: press