Film “Rogovi”: Misteriozna i jeziva mitologija Vendigo Amerikanaca

Novi horor film Rogovi reditelja Skota Kupera i producenta Giljerma del Tora stigao je u  bioskope širom zemlje i treba reći da je ovaj uspešni filmadžijski dvojac ostvarenjem “Rogovi” nadišao žanr strave i užasa i ponudio dublju mitološku priču, koja svojom mistikom vuče gledaoce da budu uključeni i prisutni uprkos originalnim i jezivim bićima.

Mitsko čudovište

U zabačenom gradu u Oregonu učiteljica iz osnovne škole i njen brat šerif upleli su se u život njenog enigmatičnog učenika čije mračne tajne vode do mitskog čudovišta. Reditelj filma je Skot Kuper, po svojim rediteljskim umećima poznat je domaćoj publici zahvaljujući filmu „Crna misa“, u kom glavne uloge tumače holivudski glumac Džoni Dep i njegova mlađa koleginica Dakota Džonson (Triologija „Pedest nijansi“).

“Ne stvaramo čudovište, mi stvaramo boga”

U novom horor filmu, obavijenom misterijom i sa elementima drame, svoje uloge imaju Keri Rasel u ulozi Džulije Melrouz, dok njenog brata Pola Melrouza tumači Džesi Plemons, koji je ove godine igrao zlog kapetana broda u Diznijevom igranom filmu „Avantura u džungli“.
Čuveni producent Giljermo del Toro („Oblik vode“, „Aleja noćnih mora“) je o svom producentskom delu rekao:

– Vendigo ima vrlo, vrlo specifične znakove koje morate slediti. Rogovi su, na primer, neophodni. Rekao sam da moramo zapamtiti da ne stvaramo čudovište, mi stvaramo boga. Dakle, dizajn mora imati elemente koji su potpuno neprirodni, koji su gotovo nadrealni ili apstraktni “.

Foto: press

One thought on “Film “Rogovi”: Misteriozna i jeziva mitologija Vendigo Amerikanaca

Comments are closed.