FLORIS VERT FOURGERE: Miks aroma iz starih, TRADICIONALNIH apoteka

Efektan kontrast tamnozelenih nota i zadimljenih, baršunastih drvenastih akorda, svež, zelen, moderan i mračan, individualan, uniseks, postojan… najbolji je opis novog Floris London parfema Vert Fougere. Gorko-slatka mešavina grejpa, bergamota i nerolija pomešana je sa đumbirom i lavandom, za dodatnu svežinu, dok zemljani pačuli, kedrovina i mekoća kašmira garantuju postojanost. Vert Fougere odražava dva olfaktorna putovanja koja su započeli Florisovi parfemi u nastojanju da ponovo interpretiraju Fougere parfeme. Vert Fougere je moderna interpretacija Fougère mirisa – intrigantna mešavina zelenih, aromatičnih nota koje otkrivaju mračnu samouverenost. A najviše će vas podsetiti na onaj starinski miris starih, tradicionalnih apoteka.
Ko bi najbolje poneo na sebi? Osobe poput onih koje važe za “rođene vođe”, koje cene preciznost, traže nijansu i ravnotežu u životu između starog i novog, tradicije i inovacije, autentičnosti i modernosti.
Fougère Royal, prvi Fougère miris, kreiran je 1882. u kući Houbigant. Bila je to fantaziija parfimera Paula Parqueta koji je pokazao kako bi paprat trebalo da miriše. Fougère mirisi definisani su kontrastom svežih i toplih nota i obično sadrže bergamot, lavandu, kumarin (miris sličan mirisu sveže pokošene trave) i drvenaste note. Galbanum i note dima korišćene su da bi Vert Fougère evocirao klasičan parfemski stil i parfemu dao prominentni zeleno-zadimljeni karakter.
Parfeme iz Floris London kolekcije možete naći u beogradskoj L’Atelier parfimeriji, a cena novog Vert Fougere parfema od 100ml je 18.600 dinara.

Foto: press