Francis Kurkdjian kreirao je “mušku ružu” – novi parfem L’Homme A la Rose

MAISON FRANCIS KURKDJIAN - L'HOMME A LA ROSE parfem

Francis Kurkdjian u svom parfemskom brendu otvara novo poglavlje u interpretacijama ruže, a najnovija kreacija zove se L’Homme A la Rose. À la rose kolekcija dobila je novi, netipično muški miris na bazi ruže. No, već u dizajnerskim detaljima naglašava muževnije momente ruže – zeleni logo inspirisan je listovima ruže, a oštrim linijama iscrtan je cvet na pozadini logotipa. Zatvarač je iskovan od cinka koji je u kontrastu sa mekim i toplim zlatom u ženskoj varijanti parfema. Konačno, reč “l’Homme” napisao je Kurkdjian lično, rukom, kao svoju posvetu muškarcu koji će nositi parfem.

“Muška ruža” ostala je svetla i sveža

A ispod poklopca, krije se talas svežine kroz koji provejava nota ruže, prozračnija nego što očekujete. Jer, ako ruža i postoji u muškim mirisima, često je maskirana tamnijim notama koje se smatraju muževnijim, kao što su začini, pačuli, koža, oud…
Francis Kurkdjian krenuo je suprotnim putem, želeo je da ruža bude prisutna, svetla i sveža, i zato je u traganju za svojom “muškom ružom”, istraživao zelene i voćkaste nijanse ovog cveta.

Dao sam muškarcima ružu

– Ovom svežom i svetlom parfemskom vodom dao sam muškarcima moć da nose ružu. U srcu mirisnog portreta je duo dve ruže – majske ruže iz Grasa i bugarske ruže, kombinovan sa voćnom notom grejpa i prepleten modernim drvenastim akordom. L’Homme À la rose je moja slobodna interpretacija ruže za muškarca – naglasio je Francis Kurkdjian.

FRANCIS-KURKDJIAN-LHOMME-A-LA-ROSE-parfem

Gornje note: akord grejpa, ulje bugarske ruže
Srednje note: amber-drvenasti akord, ulje žalfije
Bazne note: apsolut majske ruže iz Grasa, cistus, labdanum.
Parfemsku kolekciju kuće Francis Kurkdjian možete naći u Metropoliten parfimerijama.

Foto: press