GALA KONCERT RUSKOG BALETA “PETIPU, S LJUBAVLJU” PREMIJERNO U BEOGRADU

Gala koncert ruskog baleta Petipu, s ljubalju premijerno će biti izveden 21. decembra u Kombank Dvorani, a koncert je posvećen dvestogodišnjici istaknutog koreografa Mariusaua Petipa, plesača, balet-majstora i pedagoga čije ime zvuči kao element klasičnog plesa.
Zvezde ruskog baleta, briljantni solisti “Marinskog” i “Mihajlovskog teatra” Sankt Peterburga, kao i “Boljšoj teatra”, u prednovogodišnje veče, premijerno će u Beogradu izvesti remek-dela klasične koreografije – ikone baletnog žanra – Pas de dieux, iz najpoznatijih baleta koje publika voli: “Bajadera”, “Labudovo jezero”, “Don Kihot”, “Korsar”, “Rajmonda” i drugih.
Izvođenje predstave “Petipu, s ljubavlju” predstavlja jedinstvenu mogućnost da se publika upozna sa koreografijom istaknutog maestra uz prelepo izvođenje solista i svetski poznatih umetnika u baletskom plesu.
Gala koncert „Petipu, s ljubavlju“ praznik je muzike i koreografije! Čudesni plesovi i neprevaziđena veština ruskih baletskih zvezda upotpuniće ovaj nezaboravni doživljaj zadivljujućom novogodišnjom atmosferom.
Program koji će biti izveden u dva dela, od po 50 minuta, pokazaće poseban položaj ruskog baleta sa klasičnom koreografskom školom koji je uticao na svetsku umetnost i koji i do danas potvrđuje najviše kulturne i humanitarne vrednosti.
Marius Petipa je cela epoha ruskog baleta. Spisak baleta koje je izveo na ruskoj sceni umetnik rodom iz Marselja veoma je dug – ima ih više od 70, a originalnih izvođenja bilo je 46, ne uzimajući u obzir plesove za opere i zabavne pozorišne komade. Karte su u prodaji na blagajni Kombank Dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

Foto: press