GENTLE FLUIDITY: ISTE MIRISNE NOTE, A DVA RAZLIČITA FRANCIS KURKDJIAN PARFEMA

 

Dizajner parfema Francis Kurkdjian našao se pred ličnim izazovom da od istih mirisnih nota komponuje dva različita parfema. Tako su nastala dva ista, a ustvari potpuno različita parfema Gentle Fluidity. Kompozicija obe parfemske vode sadrži iste note. Od 49 sastojaka upotrebljenih za ovaj parfemski duo posebno je istakao šest najupečatljivijih, koji oblikuju karakter mirisa: kleku, muskantni orah, korijander, mošus, drvenaste note i vanilu. U inovativnom poigravanju parfemskim zanatom parfimer je od identičnih mirisnih sastojaka kreirao dva parfema koja pripadaju različitim mirisnim porodicama: drvenasto-začinskoj i mošusno-orijentalnoj. Svojom imaginacijom uspeo je da iznedri dve parfemske siluete koje mogu da pripadnu i njoj i njemu.

Veliki parfemski majstor kompozicije ovaj put se poigrao ne samo mirisnim notama, nego i konceptom muških i ženskih mirisa, potencirajući ideju da mirisi nemaju pol, da dodiruju našu dušu, a ne našu seksualnost.
Kreirajući svoj parfemski brend, Frensis Kurkdjian osmislio ga je kao “parfemsku garderobu” u okviru koje ćete naći pravi miris za svako raspoloženje, događaj, društvo, stil, doba dana ili godine. Danas razmišlja šire i pokušava da parfemom odgovori na dileme dinamičnog doba u kojem živimo. Gentle Fluidity je mirisni odgovor na pitanja polnog identiteta, jedan parfem sa dva lica koji ostavlja otvorene opcije izbora, bez diktata i etiketa. “Gentle” – zato što je odsustvo agresivnosti u osnovnim postavkama brenda. “Fluidity” – zbog mogućnosti izbora koje Maison Francis Kurkdjian neguje kao nesputanu kreativnu slobodu. Gentle Fluidity – jedno ime za dve različite parfemske kreacije komponovane od istih sastojaka. Koncepti muških, ženskih ili uniseks parfema potpuno su zanemareni.
Suprotsavljajući velike doze jednog sastojka minimalnim dozama drugih, tražio je estetski i emotivni balans. Kako bi se mirisi razlikovali, drvenasto-začinski nosi srebrni poklopac i slovo G(entle), a mošusno-orijentalni zlatni poklopac i slovo F(luidity).U raskošnom, snažnom i gurmanskom mirisnom tragu zlatnog Fluidity mirisa posebno se ističu korijander i bogato prisustvo mošusa i vanile. U mekoj, svežoj i aromatičnoj mirisnoj auri srebrnog Gentle mirisa, muskatni orah i drvenaste note dominiraju i obezbeđuju akord nalik na ambru, koji varira od mekog i slatkastog do vazdušastog i suvog tona. Kleka obezbeđuje svežinu i živahnost mirisu.
Dva nova mirisa brenda Maison Francis Kurkdjian nazvana su Gentle Fluidity i možete ih naći u parfimeriji Metropoliten, koja ekskluzivno prodaje parfeme ovog brenda u Srbiji.

Cena: 70ml, 19.000 din.