GOSHA RUBCHINSKIY – NOVI COMME DES GARÇONS PARFEM

Gosha Rubchinskiy je višestrani, multidisciplinarni umetnik iz Moskve najpoznatiji kao modni dizajner, fotograf i filmadžija. Odnedavno je u svoju biografiju uneo još jednu crticu – dizajner parfema koji je nosi njegovo ime a kreirao ga je u saradnji sa parfimerskim brendom Comme de Garçons. Rubchinskiy ima vrlo zanimljivu life story a sve je počelo kad je “zapao za oko” Anni Diulgerovoj, bivšoj urednici ruskog Vogue magazina. Uz njenu pomoć nije mu trebalo mnogo da svoju prvu internacionalnu modnu reviju predstavi na Londonskoj nedelji mode. Iako je Gosha Rubchinskiy revija dobila dobre kritike, kao brend nije previše uspeo sve dok opet nekome nije zapao za oko. Godine 2012. Gosha Rubchinskiy upoznaje predsednika kuće Comme des Garcons i osnivača Dover Street Marketa Adriana Joffea kome se svidelo to što Rubchinskiy radi – elemente ruske ulične kulture i stila integrisao je u modne trendove. Za nekoliko godina modni brend Gosha Rubchinskiy uspeo je odlično da se infiltrira u svetske modne trendove, tako da danas Comme des Garcons upravlja modnom markom a Rubchinskiy je njen kreativni direktor.
Parfem Gosha Rubchinskiy Comme des Garcons je njihov zajednički parfemski projekat a miris na podseća na sunčan, letnji dan, skejt-park pun mladih ljudi u neimenovanom ruskom gradu. Asfalt se topi pod gumenim točkovima, a minerali pršte sudarom ivice skejta o betonski zid.
Voćkast trag afričkog “buču” čaja podseća na ritual spremanja čaja u samovaru, a dodir ružinih nota razbija jednoličnost mirisa. Miris slobode i mladosti podvučen je vetiverom i suvim, prašnjavim pačulijem.
Bočica od prozirnog stakla ima drveni poklopac kao asocijaciju na dasku skejtborda, kutija je crvena sa ćiriličnim slovima, kao podsetnik na sovjetsku Rusiju.
Note: koren anđelike, buču, seme mandarine, plava kamilica, stiraks, vetiver, pačuli.
Novi Comme des Garcons parfem Gosha Rubchinskiy možete naći u Metropoliten parfimeriji po ceni od 11.350 dinara za 100 ml.

Foto: press Text: Ivana & Ljilja