HAM YARD HOTEL: ENTERIJER SVEŽEG I MODERNOG BRITANSKOG STILA

Smešten u srcu Londona, na kraju Regent Street ulice, između kvartova Mayfair i Soho, iza neonskih reklama Piccadilly Circusa, Ham Yard hotel nametnuo se kao savršena lokacija za boravak u britanskoj prestonici. Neupadljiv, savremeno hladan eksterijer hotelske zgrade nikada vas ne bi naveo da pretpostavite kako je uređena njegova unutrašnjost. A taj posao odradili su bračni par Tim i Kit Kemp. 

Sve prostorije su velike, veoma stylish i šik, elegantne i živopisne, posebno hotelska biblioteka. Kuglana je uređena u stilu pedesetih godina, u podrumu je bioskop sa oko 200 mesta, a krovna terasa pretvorena je u veliku baštu/restoran na kojoj rastu čak i masline i lavanda. Ali, najveću pažnju privlače prelepo uređene hotelske sobe, ima ih 98 (plus 24 apartmana)  i njima dominiraju žive boje, raznovrsni tekstili u jarkom koloritu i umetnički ukrasni detalji. Svakoj sitnici posvećena je posebna pažnja – od jastuka, do zavesa, tapeta, lampi, mebla… 

Za dizajn enterijera zaslužna je Kit Kemp. Prepoznatljiva je po svom svežem i modernom britanskom stilu začinjenim neupadljivom dozom luksuza koji joj je doneo brojna međunarodna priznanja za individualan i originalan pristup dizajnu. Kit i Tim su proglašeni “nezavisnim hotelijerima 2014. godine i tri puta do sada dobili su priznanje Britanske kraljevske porodice.Tekstil korišćen za opremanje specijalno je dizajniran za Ham Yard hotel, jer kako Kit voli da kaže “The devil is in the details”. Poseban akcenat na svaku vrstu tkanine u hotelu, na svaki komad nameštaja i umetnički detalj daje dnevna svetlost koja kroz prozore od “poda do plafona” obasjava unutrašnjost prostorija.

Svaka soba dobila je svoj jedinstveni identitet koji Kit Kemp namenila. S obzirom da je komfor ključ poslovanja Firmdale lanca hotela kome pripada i Ham Yard, ne čudi što su kreveti veoma prostrani i visoki, kupatila vrlo sofisticirana a njihovom estetikom dominiraju kombinacija hrasta i pepeo-granita, dok je u apartmanima korišćen crni.

Foto: Booking.com