HEJ, I TI SI PRIRODA: PRIJAVITE SE NA NOVI FOTO-KONKURS WELEDA KOZMETIKE

Baveći se nekom vrstom životne statistike Weleda je došla do prilično poražavajućeg podatka po kome 80 do 90% svog života provodimo odvojeni od prirode, kod kuće ili na poslu, uglavnom “između četiri zida”, u prostorima koji se veštački greju, hlade i osvetljavaju i iz tih zidova ulazimo u automobile, vozove, autobuse… koji nas prevoze do drugih zidova.
“Hej, i ti si priroda!” – poželela je da nas podseti Weleda i ovu poruku odabrala za moto svoje prve globalne kampanje koja je trebalo da s proleća probudi u nama iskonsku potrebu za boravak u prirodi. A onda se dogodio “podsetnik” koji niko nije želeo – epidemija koja nam je oduzela proleće u prirodi, oduzela čak i kontakte sa drugim i dragim ljudima. Odjednom su i najurbaniji među nama počeli da zavide onima koji mogu da pobegnu negde na selo, u prirodu – taj novi simbol slobode. Pa, da li su nas ova dva meseca razbudila? Šta smo naučili?
Weleda želi da nas podseti da naši koreni jesu u prirodi, sa čijim bićima delimo isti osećaj za ritam dana i noći, sna i buđenja, svetla i tame, aktivnosti i odmora.
Porukuom “Hej, i ti si priroda!” Weleda nam prenosi vrednosti na kojima je zasnovana, a koje danas zvuče aktuelnije nego što su bile pre gotovo 100 godina, kada je ovaj brend pokrenuo svoju prirodnu kozmetiku i antropozofske lekove.
#ITiSiPriroda tema je i ovogodišnjeg foto-konkursa “Weleda inspiracija” koji tim Weleda Srbija organizuje od 2017, sa željom da ovaj “tag” kroz društvene mreže poveže sve vas koji prirodu volite, štitite i u njoj uživate. Da jedni druge inspirišemo.
Kao i prethodnih godina, učešće u foto-konkursu podrazumeva objavljivanje vaših autentičnih fotografija na društvenim mrežama, uz hashtagove #WeledaInspiracija2020 i #ITiSiProroda i tag @WeledaSrbija. U uslovima konkursa je da se na fotografiji vidi osoba u bliskom kontaktu sa prirodom.
Najzanimljivije i najuspešnije fotografije biće objavljene u decembru i štampaće se u Weleda zidnom kalendaru za 2021. godinu, a autori će biti nagraženi Weleda proizvodima. Autor najuspešnije fotografije na poklon će dobiti Weleda proizvode za negu lica i tela za celu godinu.

Foto: press