H&M CONSCIOUS KOLEKCIJE OVOG PROLEĆA DONOSE ŽENSTVENE I LEŽERNE SILUETE

Svaki komad napravljen od materijala iz održivih izvora kao što su 100% organski pamuk, tencel ili reciklirani poliester, deo je borbe H&M brenda za održivu budućnost mode, a u tom svetlu stiže i nova H&M Conscious kolekcija za proleće 2019, modernog i romantičnog dizajna. Od materijala cvetnog printa, do lepršavih nabora u zemljanim tonovima, preko svetlo ružičaste do bele boje, ova kolekcija je svojevrsni korak ka prihvatanju odgovornosti i ka održivijoj modnoj industriji. Za kampanju je odabrano 13 inspirativnih žena iz svih krajeva sveta, uključujući Anju Rubik, Naomi Haris i Rozario Dosona, a modeli koje nose iz H&M Conscious kolekcije za proleće 2019. biće dostupni u H&M prodavnicama širom sveta od 11. aprila.


– Apsolutno smo oduševljeni ovom prolećnom kolekcijom, satkanom od održivih materijala. Ženstvene, ležerne siluete, romantični cvetni dezeni, jednostavno uklopivi u mnoge kombinacije, najbolje dokazuju kako stil i održivost mogu na divan način da idu zajedno, ruku pod ruku – istakla je Marija Ostblom, direktorka dizajna za žensku odeću.
Cvetni dezeni i zemljani tonovi kojima pleni H&M Conscious kolekcija za proleće 2019. savršeno dopunjuju ženstvene detalje, kao što su nabori, spuštene naramenice i balon rukavi. Tkani top bez bretela u toploj braon boji od recikliranog poliestera izgleda jednako zanosno u kombinaciji sa dugačkom suknjom od čipke od istog materijala ili ako se nosi uz džins, dok je kratka haljina u volanima i u belim cvetnim šarama, sa V izrezom, 3/4 rukavima i spuštenim strukom, skrojena od organskog pamuka, spremna za plažu i branč.
Tokom aprila meseca H&M ima dosta razloga za slavlje, a najviše je ponosna na to što je čitava kolekcija nastala od materijala iz održivih izvora, što ne samo da ističe status H&M Grupe kao jednog od najvećih svetskih korisnika organskog pamuka, tenecel-a i recikliranog poliestera, već pokazuje i neprekidan trud, posvećenost i napredak koji ostvarujemo ka održivoj budućnosti mode.
– Ova Conscious kolekcija predstavlja značajan korak ka ostvarenju jednog od naših najvećih ciljeva – da do 2030. godine koristimo samo 100% reciklirane ili druge materijale iz održivih izvora. Održivost je jedna od naših najvećih vrednosti i, iako nas još uvek očekuje mnogo rada na tome da ovo uvrstimo u ceo lanac vrednosti, uvek je uzbudljivo videti kako kampanje poput ove zaista odražavaju način na koji razmišljamo o održivosti – rekao je Isak Rot, Globalni direktor za održivost u H&M.

Iz H&M kuće nam ovog proleća stiže još jedna – Conscious Exclusive H&M linija koja uvodi nove održive materijale, a ove sezone to su: pinatex (prirodna zamena za kožu od celuloznih vlakana iz listova ananasa), bloom pena (fleksibilna pena biljnog porekla od biomase algi) i Orange Fiber (održivi svilenkasti materijali od ostataka sokova citrusa).
– Za ovu kolekciju istražili smo lepotu prirode, što se vidi na printovima, ali i u lepršavim krojevima, prelepoj paleti boja i brojnim detaljima. Sa zadovoljstvom predstavljamo nove održive materijale biljnog porekla od kojih pravimo kvalitetne, prelepe i moderne komade koji su upečatljivi, ali i jednostavni za nošenje – kaže An-Sofi Johanson, kreativna savetnica u H&M.

Kolekcija Conscious Exclusive predstavlja ravnotežu između glamura i inovacija i može se nositi u specijalnim prilikama, ali i u ležernijim svakodnevnim trenucima. Kolekcija je inspirisana prirodnom lepotom oko nas i značajem koje priroda ima za naše blagostanje. Tim dizajnera je minerale, stabla i biljke pretočio u žakard i bogate materijale sa printom. Paletu boja, pored crne, zlatne i srebrne, čine boja lavande, nijansa peska, boja vode, petrolejplava i koralnoroze.

Glavni komadi Conscious Exclusive kolekcije su upečatljiva jakna od kombinacije šarenog žakarda i sjajnog srebrnog materijala pinatex, kao i romatičan top otvorenih ramena u stilu korseta napravljen od orange fiber-a. Jednako privlačna je i haljina-tunika sa printom pustinje, a među lepršavim siluetama ističe se nova modna zvezda – papuče od bloom pene, koje svakom stilu daju notu opuštenosti.
Kolekcije će biti dostupne od 11. aprila u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj, kao i u odabranim prodavnicama širom sveta.

Foto: H&M press