H&M I BRITANSKA KUĆA TAPETA I TEKSTILA “GP & J BAKER” DIZAJNIRALI NOVU KOLEKCIJU ZA ŽENE

Iz H&M stiže vest o saradnji sa legendarnom britanskom kućom tekstila i tapeta GP & J Baker, osnovanom davne 1884. godine, a nova kolekcija obiluje arhivskim GP & J Baker printovima koju su uradili H&M dizajneri. U prodaji će se naći od 2. avgusta naći u H&M prodavnicama širom sveta.
– Uzbuđeni smo i počastvovani što sarađujemo sa H&M. Printovi odabrani za ovu kolekciju jedinstveni su DNK GP & J Baker brenda. Izabrani su neki od najlegendarnijih i najcenjenijih motiva, i gledajući kako nastavljaju svoj put u jednoj novoj areni, u inovativanom i interestantanom svetu mode, divna je perspektiva – smatra En Grafton, generalna direktorka GP & J Baker.

Kolekcija je jednostavna i jasna, sa širokim rasponom sofisticiranih i romantičnih komada. Siluete su dugačke, fluidne i naglašene, sa detaljima kao što su istaknuta ramena, balon rukavi, čipkasti umeci i kontrastni printovi.
– Divan je momenat u modi za printove i šare od kojih se prave jedinstveni komadi odeće i uzbuđeni smo što sarađujemo sa tako prestižnom kućom tekstila i tapeta. Komadi iz kolekcije su ženstveni i upečatljivi i naročito će se dopasti onima koji vole i modu i dobre printove – izjavila je Pernila Volfart, glavna dizajnerka u H&M.

Foto: H&M press