H&M STUDIO KOLEKCIJA S/S 2018 PREDSTAVLJENA NA NEDELJI MODE U PARIZU

Na Nedelji mode u Parizu H&M Studio predstavio je svoju „vidi sada – kupi sada“ kolekciju za proleće/leto 2018. inspirisanu urbanom otmenošću i pravim minimalizmom Japana. Za ovaj događaj Muzej dekorativnih umetnosti pretvoren je u modernu viziju arhetipskog japanskog enterijera upotpunjenog legendarnim tatami prostirkama i naglašenim ikebanama. Gosti, među kojima su bili i Naomi Heris, Aleksa Čang i Džoan Smols, prvo su počašćeni šik japanskom večerom, a zatim je kroz lavirint stolova održana revija.

Kolekciju H&M Studio odlikuju izražene siluete, opušten izgled i upečatljivi apstraktni printovi inspirisani japanskim pismom. Krojevi koji asociraju na radnu odeću, široki materijali i izražajno pletivo pojačavaju osećaj ravnoteže između minimalističkog dizajna, jasnih boja i pokreta. U reviji su učestvovali različiti supermodeli i nova lica, kao što su Advova Aboa, Amber Valeta, Grejs Elizabet i Edi Kembel. Neposredno nakon revije, plesna grupa Strawhatz oživela je scenu kinetičkim performansom održanim pred 200 prisutnih gostiju.

Kolekcija H&M Studio za proleće/leto 2018. pre Pariza beogradskoj modnoj publici – urednicima, novinarima, stilistima, blogerima, kao i brojnim javnim ličnostima, predstavljena je u prostorijama “MINI studija”.

H&M Studio predstavlja glavnu sezonsku kolekciju brenda H&M, a ženska odeća predstavljena na reviji u prodaji je od 1. marta, u H&M radnji u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Foto: HM press, Miralem Čaušević, Bojana Janjić