IKEA FÖRNYAD: KOLEKCIJA KOJA SLAVI MODERAN TINEJDŽERSKI ŽIVOT

Ograničena kolekcija IKEA FÖRNYAD koja slavi moderan tinejdžerski život stigla je u IKEA Beograd robnu kuću. Linija je nastala u saradnji kompanije sa Sarom Andelman, kreativnom direktorkom nekad poznatog pariskog butika Colette, kao i sa njujorškim dizajnerom Craigom Redmanom, tvorcem jedinstvenog alter ega, pod imenom Darcel Disappoint.

Sofa dvosed, 24.999 din. Navlaka za dvosed, 6.999 din. Tepih, 9.999 din.

Zabava i moda sastavni su deo svakog proizvoda ove kolekcije, koja istovremeno kombinuje najbolje iz oba sveta ovog kreativnog dvojca: plavu boju, kao zaštitni znak butika Colette, kao i jajoliki, jednooki lik Darcela Disappointa s monoklom. Tako stolica ili tepih Fornyad poprimaju oblik ovog razigranog lika, a Ikea klasici, kao što su sofa Klippan i torba Frakta, dekorisani su novim uzorcima, plavim Colette tačkicama i Darcelovom ikonom.


– Život čine usponi i padovi, a uzorak koji sam kreiaro za torbu Fornyad odražava upravo to. Ikea torba je postala kultni proizvod i bilo je vrlo zabavno poigrati se njom i dodati sopstvenu perspektivu. Imam puno plavih Ikea torbi kod kuće i koristim ih za neke, ne tako glamurozne radnje, kao što je pranje veša, ali uz novi dizajn – torba može da se koristi podjednako i uveče, i kada želite da izgledate cool dok šetate gradom i nosite sveže namirnice – opisao je redizajniranu torbu Darcel, kodizajner kolekcije.
Kolekcija uključuje i luckasti, ali funkcionalan tepih koji odgovara različitim domovima i prostorijama u njemu, ali i zabavne dodatke, poput ranca, pribora za radni sto, kutiju za odlaganje, vešalice, kao i torbe za laptop. Fornyad plišana igračka, ukrasne samoljepljive trake i tkanine, kao i pernice, osvojiće sve tinejdžere, ali i one koji se tako još uvek osećaju.

 

 

 

Torba, 169 din. 

Radni sto, 11.999 din. Pribor za radni sto, 799 din. 

Pomoćni stočić, 8.999 din. Kanta za otpad, 3.499 din.

Stoličica, 3.999 din.

 

Foto: press