IKEA SAMMANHANG: KOLEKCIJA KAO STVORENA ZA KOLEKCIONARE

Kreirana u saradnji sa sedam dizajnera, od raznovrsnih materijala i ciljem da ponudi inovativna rešenja za odlaganje IKEA Sammanhang je kolekcija dizajnirana za kolekcionare. Ako vas kritikuju da posedujete previše stvari – ti dani sada su prošlost.
Sammanhang kolekcijom IKEA se povezuje sa emocionalnim aspektom čuvanja predmeta, pogotovo onih sitnica koje imaju sentimentalnu vrednost i svoju priču, zbog čega ih sakupljamo i čuvamo i pravimo svoje male, lične kolekcije. Ideja o Sammanhang kolekciji potekla je iz savremenih potreba za odlaganjem. Koncept minimalizma je trend koji propagira raščišćavanje prostora i čuvanje sve manjeg broja stvari. Ipak, realnost je drugačija, jer se mnogi od nas teško odriču predmeta koji imaju sentimentalnu vrednost. U stvari, većina ljudi voli da sakuplja stvari, ali možda ne zna kako da ih izloži i organizuje na najbolji način.
Od malih elemenata, kakve su izložbene kutije i poslužavnici, do većih komada nameštaja za odlaganje, Sammanhang slavi kolekcionara u svakom od nas, prihvatajući i izlažući predmete koji su nam dragi. Ističući novu stranu IKEA linije za odlaganje, ova kolekcija stvorena je u saradnji sa sedam dizajnera i od različitih materijala.
– U IKEA kompaniji veoma smo dobri u odlaganju – volimo da pronalazimo nova rešenja za pakovanje stvari na racionalan način. Sammanhang kolekcijom želimo da dodirnemo emocionalnu stranu čuvanja dragih predmeta – kaže James Futcher, kreativni rukovodilac kompanije IKEA.
Nova kolekcija dostupna je od 1. avgusta u robnoj kući IKEA Beograd.

Set 2 metalne kutije za odlaganje, 899 din.Set 3 kutije od plute, sa poklopcem, 1.499 din.Stalak-polica za izlaganje, 2.499 din.
Set 3 ktije za čuvanje stvari, 999 din.Poslužavnik, 299 din.Kutija sa poklopcem, 3.990 din.

Foto: press