IMITATION BY AMOUAGE: PARFEMI POSVEĆENI NEONSKOM GRADU KOJI NIKADA NE SPAVA

Intenzivno istraživanje Njujorka sedamdesetih godina prošlog veka i uspomene iz detinjstva Christophera Chonga, kreativnog direktora brenda Amouage, njegova prva iskustva u gradu ispunjenim grafitima, neonskim svetlima i raznim izvorima kulture bili su inspiracija za kreiranje novog parfemskog dvojca za nju i njega – Imitation by Amouage. Sva sećanja i mirise koje je “sakupljao” dok je šetao ulicama Njujorka, kroz grad pun napetosti i intenzivnih boja, u umetničkim četvrtima u kojima su se mešali jaki mirisi latinske i azijske kulture, a gde su ljudi živile na “ivici” u iskonskom dobu, Chong je uspeo da pretoči u dva nova parfema koji će mnoge generacije podsetti kako je mirisao Njujork u to doba.
Tradicionalno, kuća Amouage svake godine kreira po jedan novi parfem, u paru, za nju i za njega, a Imitation linija je kreacija za ovu 2018. godinu, u kristalnim bočicama neonskih boja koje podsećaju na dinamičnu energiju “grada koji nikad ne spava”.

                                    Imitation Man je kombinacija chypre i nota kože koje dočaravaju doba oduzete slobode. Miris se otvara akordima svežeg cedrata i mešavinom misterioznih začina koji zajedno dočaravaju miris živopisnih njujorških ulica i multikulturnih vibracija. Nakon toga osetićete note ljubičice i irisa, meke poput pliša, koje simbolizuju raspoloženje i mirise disko ere. “Zadimljenu” atmosferu dočaraće vam note kože i vetivera dopunjene senzualnošću pačulija. Amouage Imitation 100ml – 33.000 din.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imitation Woman je elegantan, senzualan floralno-aldehidni miris koji odaje počast nezaboravnom dobu koje Chong pretače u parfeme. Vraćajući se unazad, u vreme čuvenih noćnih žurki u Studio 54 klubu, olfaktivno putovanje odražava višestruku evoluciju načina života sa provokativnim konceptima. Sveže i slatko je prvo što ćete osetiti kada pomirišete ovaj parfem. “Srce” pripada crnoj ribizli, koja se meša sa ylan-ylangom i cvetom pomorandže, ali ova dva sastojka nikako ne nadjačavaju prirodni miris ribizle koji će vas, tek na momente koji kratko traju, podsetiti na miris žvaka. Ipak, te note će nadjačati prirodna, kiselkasta svežina ribizle.
Neonske boje ikoničnih kristalnih bočica podsećaju na dinamičnu energiju “grada koji nikad ne spava”, dok bogate crno-bele kutije poklanjaju umetničkom pokretu Andi Varhol-a da imitiraju predmet i pretvore ga u ikoničnu temu i naglašavaju sa šarenim apstraktnim ekspresionističkim dizajnom koji simbolizuje kulturnu toplotnu ploču koja je Njujork. Topaz Aurore Svarovski Kristal dodaje nagoveštaj misterije i ekstravagancije. Amouage Imitation 100ml – 34.200 din.
AMOUAGE parfeme možete naći u beogradskoj L’Atelier parfimeriji, kao i u sledećim gradovima:
– Anabella Marriott, Makedonija, Skoplje, Plostad Makedonija 7
– The Perfume, Crna Gora, Porto Montenegro, Obala b.b, Tivat
– Cosmetics, Crna Gora, Podgorica, City Mall, Cetinjski put bb

Foto: press