IZ EUCERINA JE STIGLA UNAPREĐENA FORMULA ZA ZAŠTITU OD SUNCA

Kao odgovor na naučna saznanja o uticaju sunca na našu kožu Eucerin je za ovo leto pripremio kolekciju preparata za zaštitu od sunca sa unapređenom formulom koji nude visoko efikasnu i pouzdanu zaštitu od sunca, a prilagođeni su individualnim potrebama kože. Želju da opušteno provodite vreme na plaži, uživate u bašti gradskog kafea, igrate se s decom ili se bavite sportom, ali i želju da ne ugrozite zdravlje i lepotu svoje kože, lako je pomiriti – izbegavajte direktno izlaganje suncu u periodima dana kada je UV zračenje najintezivnije i redovno koristite adekvatnu i pouzdanu zaštitu.
Zahvaljujući modernoj tehnologiji podaci o visini UV zračenja dostupni su u svakom trenutku, a ono što ne smete dzaboravite je da direktno izlaganje suncu apsolutno treba izbegavati kada je UV zračenje veće od 8. Međutim, neželjeni efekti sunca prete zdravlju i lepoti vaše kože i u ostalim periodima dana. Za to su odgovorni UVA i UVB zraci, a prema novijim naučnim saznanjima i svetlost visoke energije u sunčevom spektru, vidljiva ljudskom oku, koja takođe dovodi do formiranja slobodnih radikala u koži, posledičnog oštećenja ćelija i prevremenog starenja kože.

Sa ciljem da pruži pozdanu zaštitu od svih neželjenih efekata sunca, unapređena formulacija Eucerin linije za zaštitu od sunca, kombinuje visoko efikasne UVA i UVB filtere i biološku zaštitu kože, to jest antioksidativnu zaštitu i obnovu DNK, ukoliko dođe do oštećenja. Zaštitu od UVA i UVB zračenja obezbeđuju filteri širokog spektra koji blokiraju i UVA i UVB zrake i pružaju visoku, SPF30 i SPF50, ili vrlo visoku SPF50+ zaštitu od štetnog delovanja UV zračenja.
Biološku zaštitu ćelija kože u formulaciji Eucerin preparata za zaštitu od sunca, sa druge strane, pružaju aktivni sastojci među kojima su:
– Likokalkon A, koji štiti ćelije kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Ovaj snažni oksidans sadrže svi preparati Eucerin linije za zaštitu od sunca.
– Gliciretinska kiselina, koja podržava prirodne zaštitne mehanizme obnavljanja DNK, prisutna je u formulaciji Eucerin preparata za zaštitu od sunca kože lica i preparatima namenjenim zaštiti od sunca za decu.
– AGR kompleks, takođe moćni antioksidans koji jača odbrambenu sposobnost kože, a sadržan je u formulaciji preparata za zaštitu od sunca namenjenih osobama koje imaju alergije na sunce.
Pored pouzdane zaštite od trenutnih i dugotrajnih oštećenja izazvanih sunčevim zračenjem, Eucerin preparati za zaštitu od sunca sadrže i sastojke koji neguju kožu i prilagođeni su njenim individualnim potrebama.
• Ukoliko je vaša koža sklona aknama, odgovaraće vam preparati koji imaju laganu teksturu i sadrže sebum regulatornu tehnologiju poput Eucerin gel-krema za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 30 ili 50+.
• Masnom tipu kože tela, ali i svima onima koji se intezivno bave sportom i provode mnogo vremena aktivni napolju, odgovaraće Eucerin Transparentni sprej za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50, koji se veoma brzo upija i ne ostavlja masne tragove na koži.
• Osobama sa normalnom ili suvom kožom odgovaraće Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 ili 50+. Ovaj preparat odgovara i osobama sa atopijskim dermatitisom.
• Ako želite da preparat za zaštitu kože lica istovremeno pruža i zaštitu od prevremenog starenja kože izazvanog sunčevim zračenjem i umanjuje znakove starenja, odlučite se za Eucerin Antiage Fluid za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50.
• Ukoliko vam je važno vaša koža bude zaštićena, a izgleda ujednačeno, izaberite Eucerin Toniranu kremu za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50+, svetlije ili tamnije nijanse u zavisnosti od tona koji odgovara vašem tenu
• Roditelji će, sasvim sigurno, kao veoma praktično prepoznati novo džepno pakovanje Eucerin Fluida za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF50+. Novo pakovanje od 50 ml ne zauzima mnogo prostora u inače punoj roditeljskoj torbi, i zato uvek može biti pri ruci, i na plaži i u gradu.

Još jedna novost iz Eucerina glasi da preparati za zaštitu od sunca sadrže formulu za zaštitu od mrlja koja smanjuje njihov intenzitet nakon pranja, ali ne umanjuje pouzdanost zaštite od sunca.

Foto: press