KJARA FERANJI POSTALA NOVA MUZA KUĆE LANCOME

 

Lancôme s ponosom objavljuje svoju saradnju sa preduzetnicom i internacionalnom influenserkom Kjarom Feranji (Chiara Ferragni) koja će ubuduće biti nova muza brenda Lancôme.

Stručnjak za fotografiju i poznavalac dobrog ukusa, Kjara Feranji jedna je od najpoštovanijih stručnjaka u domenu društvenih mreža i medija, a mnogima i prozor u svet. Pre devet godina,
2009, dok je još uvek živela u Milanu, pokrenula je svoj blog o životnom stilu The Blonde Salad. I gotovo trenutno, zahvaljujući njenom stilu i istančanom osećaju za modu, blog je postao referentno mesto i adresa koju su posećivali svi pripadnici sveta mode. Kjarin doživljaj ovog sasvim novog medija nadahnuo ju je da svoj lični život pretvori u blog o stilu, tako što će pomešati sve sastojke sopstvenog kul izgleda koji postiže uz najmanji mogući napor. Devet godina kasnije, više od 11 miliona poklonika širom sveta slede opčinjenost modom, avanture i putovanja ove najuticajnije Evropljanke koja je aktivna u međunarodnim razmerama.
Studentkinja prava iz Kremone, svoj lični hobi je preokrenula je u profesionalnu karijeru tako što je svoj osećaj za stil pretvorila u uspešan poduhvat. Zvezda sa Instagrama, uvek željena u prvim redovima na svim važnim događajima, ona predstavlja oličenje generacije žena za koje je sve moguće i za koje društveni mediji danas nisu ništa drugo do platno na kome mogu da iskažu sve ono što jesu i što žele.
Godine 2013. Kjara Feranji osnovala je TBS Crew (The Blonde Salad Crew) uzdižući svoju viziju na sasvim novi nivo i pretvarajući svoj blog u kompletan medijski maloprodajni objekat koji ima više od 600.000 poseta tokom meseca i koji poseduje platformu za e-trgovinu. Moda je na prvom mestu. Kjarin upečatljiv pogled, već sâm po sebi postao je njen zaštitni znak: vrcavo plavo oko oivičeno dugačkim, tankim crnim trepavicama postalo je njen logotip koji se prvo pojavio na kolekciji cipela sa njenim potpisom. Ubrzo je otvorena i e-prodavnica The Chiara Ferragni Collection koja distribuira njenu kolekciju. Danas, njenu robnu marku prodaje više od 300 maloprodajnih objekata, od Pariza do Njujorka, a u septembru 2017. godine, proslavljeno je i otvaranje prve tri vodeće prodavnice u svom lancu u Milanu, Šangaju i Čengduu. Na velikom događaju povodom otvaranja u Milanu, više od 4.000 obožavalaca došlo je da se i lično upozna sa Kjarom. U njenom poslovnom timu angažovan je i deo porodice, budući da se i njena mlađa sestra, Valentina Feranji, koja i sama ima više od 1,6 miliona pratilaca, u brojnim prilikama fotografiše zajedno sa Kjarom. Pronicljiva poslovna žena, harizmatična predvodnica, Kjara Feranji sasvim prirodno postala je generalni direktor svoje kompanije 2017. godine i ponela titulu „Najuticajnije ličnosti u svetu mode” koje joj je dodelio američki časopis Forbs.
Njeno iskustvo na društvenim mrežama u kombinaciji sa njenim talentom za komunikacije i kreiranje javnog imidža, privukli su i pažnju akademika, budući da je na Harvardu Kjara već u dve prilike bila predmet “studije slučaja”. Zbog sopstvenog ličnog uspeha postala je primer koji se rado ističe i uzor koji drugi treba da slede.
Iskrenost, nesputana volja, sreća, savremenost – sve su to reči koje odzvanjaju kroz Kjarinu viziju, putovanje i filozofiju koju brend Lancôme simbolizuje širom sveta tokom više od 80 godina. Stoga, najprirodnija moguća odluka bila je zamoliti ovu uticajnu i inspirativnu ličnost da se udruži sa kućom Lancôme i postane njena muza. Gajeći evropski stil i životni stav – italijanski, stečen rođenjem i u njenom srcu, losanđeleski – po ličnom izboru, Kjara Feranji, koja očekuje i svoje prvo dete, krajnje je višeslojna ličnost. Ona i Lancôme zajedničkim snagama izraziće ovu raznovrsnost, naravno, posredstvom društvenih mreža, ali i kroz brojne projekte (koji su i dalje pod velom tajne) tokom cele godine.
– Toliko sam uzbuđena zbog ove jedinstvene saradnje sa brendom Lancôme. Još kao sasvim mlada devojka u Kremoni bila sam veliki obožavalac ove robne marke. Parfem Trésor bio je miris koji je obeležio moje tinejdžerke godine. Poštujem i delim vrednosti nastale kroz istorijski razvoj brenda. Njegov ideal lepote predstavlja pozivnicu na ličnu sreću i samoostvarenje što su temelji i moje filozofije. Ponosna sam što mi je, zbog mojih poduhvata i uticaja koji imam, kuća Lancôme ukazala poverenje i poverila mi ovu ulogu muze – rekla je Kjara Feranji.
– Saradnja sa Kjarom Feranji simbolizuje našu spremnost da nadahnemo mlade žene kroz uzore sa kojima i same mogu da se poistovete. Međunarodna aura kojom zrači Kjara i ispoljava je kroz model ličnog ponašanja potpuno su u skladu sa vrednostima snage i savremenosti do kojih drži Lancôme. Veoma smo ponosni što možemo da sarađujemo sa ovako inspirativnom, uticajnom ženom koja zrači energijom, kroz prefinjenu kombinaciju osećaja za šik i inteligenciju, ne bismo li još jednom potvrdili kako je sreća najbolji pojavni oblik koji lepota može da poprimi – naglasila je Fransoa Leman, generalna direktorka Lancôme International.

Foto: press