KOLEKCIJA VISOKE MODNE KUĆE VALENTINO: EKSTRAVAGANTNI KONTRAST BOJA I TKANINA

Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor modne kuće Valentino dobio je odlične kritike i komentare za svoju Valentino Haute Couture reviju za proleće/leto 2018. održanu ovog februara u Parizu. Piccioli se u svojoj kolekciji bavio eksperimentima, a inače ne je takav da uopšte ne voli ništa konvencionalno, ne voli etiketiranja i dovoljno je pankerskog duha koji mu daje slobodu da ospori sve već viđeno. Svojom kolekcijom visoke mode odlučio je da “intelektualizuje” samu suštinu visoke mode čija vrednost, kako sam kaže, nije uopšte vidljiva na prvi pogled.

– Lepota stvaranja visoke mode nikada neće otkriti koliki je rad i koliko je vremena potrebno za proizvodnju – Pierpaolo Piccioli za koga je visoka moda svetinja u onoj meri u kojoj ona prevazilazi realnost. Pokazao je da pantalone i majice bez rukava, takođe mogu biti sastavni deo visoke mode, posebno kada se uklope uz pompezne ogrtače i perje, u stilu “bakine visoke ekstravagancije”.
Kolekcija za proleće 2018. stvara harmoniju kontrasta u oblicima, bojama i tkaninama. Modeli su uglavnom dugi, od boja dominiraju crna, bela, plava, oker, braon, fuksija, roze, zelena, ljubičasta, zlatna… a krojevi slojeviti, sa puno volumena kako bi se dobila izdužena silueta, dok je od materijala koristio perje, staklo, vunu, šifon, platno, pamuk, somot i čipku. Pored XL mašni i dugih satenskih damskih rukavica, zlatne minđuše su još jedan, decentni modni dodatak, kao i torbice u obliku životinja dizajnirane u saradnji sa Harumi Klossovska de Rola.

Foto: @valentino