KOMEDIJA “POSLEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ” STIŽE U BIOSKOPE

Komedija „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“, snimljena u srpsko-hrvatskoj produkciji, prvi je dugometražni film reditelja i scenariste Predraga Ličine koji je, poigravajući se sa skoro svim filmskim žanrovima – od horora, komedije do romanse i naučne fantastike, pa čak i sa elementima vesterna, napravio jednu takozvanu „zombi“ komediju. U domaće bioskope film stiže 7. marta.
U budućnosti, nakon bankrota Hrvatske, stanovništvo se suočava sa velikim klasnim razlikama. Mala grupa bogatih postala je još bogatija, a siromašni još siromašnijima. U vremenima u kojima je voda dragocenija od nafte, moćnici ne prezaju ni od čega kako bi je se domogli i spremni su da ubace i zombi-virus u nju!
Glavni junak priče je zagrebački bonvivan Mića (Krešimir Mikić) čija se svakodnevica odvija između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojem redovno prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović). Zombi-epidemija zateći će ga potpuno nespremnog, ali praćen svojom filmskom heroinom on se probija kroz svet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem – kako preživeti!
Pored Hristine Popović i hrvatskog glumca Krešimira Mikića, publika će imati priliku da na velikom platnu vidi i Sergeja Trifunovića, Tihanu Lazović, Dadu Ćosića, Bojana Navojeca, Renea Bitorajca i druge. Jedna od uloga poverena je i popularnoj hrvatskoj pevačici Severini.

Foto: press