KORACI KA POVRATKU ELEGANCIJE: DIZAJN ČOVEKA KOJI IMA ZADATAK DA OŽIVI BREND

Za mnoge ne toliko poznato ime u modnom svetu, britanski dizajner Daniel Lee danas se nalazi na čelu italijanske luksuzne kuće visoke mode Bottega Veneta u koju je došao iz kuće Celine. Doveden je kao čovek koji bi trebalo da oživi ovaj modni brend osnovan 1966. u Vićenci, čuven po luksuznim aksesoarima od kože, pre svega torbama od upletene kože. Namera vlasnika kuće prilično je jasna jer sve ono što je dizajnirao Daniel Lee danas se vodi kao @newbottega, i baš tako glasi ime Instagram profila gde možete videti njegove kreacije.
Uoči prestavljanja Pre-Fall 2019 kolekcije, prve Danielove reči bile su sasvim prizemne, a istovremeno veoma uzvišene:
– Volim pravu odeću. Mislim da se oseća potreba za povratkom elegancije i sofisticiranosti.
Inspiraciju je tražio na ulicama Milana. Gledao je kako se oblače Italijanke. I počeo da razmišlja o filmskim zvezdama poput Monike Viti, i modernim ženama kao što su Franka i Karla Sozani.
Nakon završene Saint Martins škole, iskustvo je sticao radeći za kuće Prada, Max Mara, Salvatore Ferragamo, Ermenegildo Zegna…
Dovođenjem Daniela na mesto kreativnog direktora i glavnog dizajnera, svi su se pitali da li će Lee uspeti da uradi nešto jedinstveno. I uspeo je. Za njegovim modnim dodacima iz Bottega Veneta Pre-Fall 2019 kolekcije, odlepile su sve svetske modne influenserke. Tako je ime ovog italijanskog brenda ponovo oživelo uz pomoć fotografija, pre svega obuće, i naravno, heštegova po društvenim mrežama.
Internet su osvojile Leather sandals – papuče otvorenih prstiju od glatke kože u crnoj, beloj, tirkiznoplavoj, pink, braon boji… ili modeli od upletene kože po ceni od oko 520 eura.

Foto: Instagram