LANENA HALJINA: KREIRANA DA TE POŠTEDI LETNJEG “TOPLOTNOG PAKLA”

To što se svakog leta nađe na dohvat ruke u vašem garderoberu dovoljan je dokaz da je lan istovremeno i klasik i trend. Vraćamo mu se svakog leta jer reč je o prirodnom materijalu koji se dobro bori protiv prirodnih nepogoda kakve su visoke temperature. Mada, danas se svašta prodaje pod etiketom “linen” tako da pre nego se odlučite za kupovine, pod prstima proverite o kakvom materijalu je reč. Treba nam onaj meki, lagani lan, koji se jedva oseća na koži, a nikako one grube, tretirane varijante ovog prirodnog platna koje umeju i da grebu i da budu vrlo neprijatne na koži.
I dok su naše majke letnju sezonu otvrale onim svetlobež lanenim kompletima (blejzer kratkih rukava i suknja ravnog kroja, ili pantalone), a često imale i po jedan “primerak” u kom se putovalo do mora i natrag, mi smo malo razmaženiji – te pantalone ravnog kroja i visokog struka, te one baggi, na učkur, te jednobojni ili dezenirani kombinezoni, fini blejzeri, neboplave košulje, suknje, a haljine tek…
Kao najuniverzalniji modni komad za leto, najtraženija je haljina od lana. Možeš u njoj na posao, na pijac, u šetnju, uveče u grad…gde god i šta god. I, zašto da ne!? Upravo zbog toga potražili smo u aktuelnoj ponudi najlepše modele, a ove sezone takvih je bilo u Mango ponudi, brendu koji se sve više okreće održivoj modi. Sve pohvale!Mango, 5.490 din.Mango, 3.490 din.Mango, 4.990 din.

Mango, 2.990 din.Mango, 3.490 din.

Mango, 5.490 din.Mango, 5.490 din.Mango, 2.990 din. Mango, 3.490 din. Mango, 5.490 din.

 

Foto: Mango