LJUBAV ŠTO SMO STVORILI: NOVI SINGL BEOGRADSKOG BENDA irieFM

Beogradski bend irieFM nastavlja sa građenjem iskonskog, novog pop zvuka na tržištu na kojem je uvažavanje prave umetnosti već godinama u krizi, a njihov novi singl nosi nazov Ljubav što smo stvorili.Oni nude publici jednostavan izbor. Sadržaj. Nešto što okupira, ispunjava kroz beskompromisnu ljubav i trud da se stvori nešto iskreno, kvalitetno i fer. Alternativu svemu onome što je stavljanje muzike u ulogu pukog alata za zarađivanje novca i podilaženje publici.
Nova pesma “Ljubav što smo stvorili” logičan je nastavak hitova “Kliziš”, “Putevi”, “Samo budi tu”… Pesma se po zvuku i stilu razlikuje od dosadašnjih singlova, a bend, sad već u potpunoj kontroli nad muzikom i produkcijom, kombinuje motive na najrazličitiji način i kreira odveć prepoznatljiv i sebi svojstven blend.
irieFM je poznat i po odličnim muzičkim spotovima, što je i ovde slučaj. Koncept novog spota, kao i do sada, osmislio je frontmen benda Vukašin Marković, a režiju potpisuje sa direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem, sa kojim uspešno sarađuje na trećem video ostvarenju. Produkciju potpisuju Vukašin i bubnjar Slobodan Jovanović, desna ruka irieFM-a, uz stručnost i podršku mlade producentkinje Vanje Lozanović. Kostime za spot je osmislila Ivana Davidović ispred brenda “Disciplina”. Spot je sniman 3 dana na 6 lokacija u Beogradu i Boru, kolorisan je u kompaniji “Technicolor” i sadrži brojne specijalne efekte.
Autor teksta pesme Vukašin Marković o singlu kaže:
– “Ljubav što smo stvorili” još jedna je lična priča. Zapravo, bolje je reći “privatna”… Ali, svi je izgleda dobro znaju iz njihovih “privatnih” iskustava….. Momenat kad stojiš pred svojom ljubavi, a između vas je bojno polje. Gledate se kao vojskovođe. Gubitnici… pobednici… svejedno vam je da li ste živi ili mrtvi. Ono što vam je važno je da ste zajedno, ili živi ili mrtvi. Na vašem bojnom polju…. Onom koje ste vi stvorili. A svi dobro znamo koliko vojskovođe vole svoje bojno polje.”
U matricama najsavremenijeg zvuka, odličnog i krajnje svedenog teksta, koji klasičan “ljubav-mržnja” obrazac pretvara u realnu dramu, i sa odličnom ekranizacijom skoro holivudskog TV spota, svako može da prepozna iskrenost ove osmorke. Upravo ta iskrenost je pomogla bendu da izgradi kredibilitet jer u svakom nastupu, odsviranom tonu, članovi benda emocionalno zrelo i iskreno pokazuju ko su i koje su im namere…a to je danas gotovo čudno i krajnje retko.
Kvalitet, ne kvantitet jeste filozofija rada benda irieFM. Članovi benda duboko veruju da svetski zvuk može da se svira u Srbiji i da za novi pop zvuk i priču ima mesta ovde i sada. Njihova vera da je nemoguće moguće, očarava, daje nadu i podstrek. Dučić je napisao da sve što volimo, jesmo stvorili sami. Tako i ovaj mladi beogradski bend, dokazuje svojim novim singlom i spotom, da samo ono što sami kreiramo jeste slika naših vrednosti i karaktera, a sreća dobro zna zašto prati hrabre.