MARC JACOBS KOLEKCIJA ZA SS 2019: PENUŠAVE HALJINE SU ZA ONE KOJE VOLE DA SE OBUKU

– Mnogo je ljudi koji oblače žene za Starbucks. Mene to ne zanima – bio je kratak i odsečan Marc Jacobs nakon revije svoje Ready To Wear kolekcije za proleće-leto 2019. održane u Njujorku. Prvo ga je naljutilo negodovanje prisutnih s obzirom na to da je revija kasnila sat i po vremena, što se njemu, poznatom da svaki šou počinje na vreme “kao stiskom na dugme”, nikada nije desilo. Zatim je tu bilo previše pitanja na temu da li je to što je predstavio novo ili već viđeno, čemu toliko i tako velikih karnera, cvetova, mašni… Na sva ta pitanja Marc Jacobs je ponovio:
– Ako hoćeš da se obučeš, obuci se!
Njegova RTW kolekcija za proleće/leto 2019. je neumoljiva, čarobna, fantastična. On ne dozvoljava da ga išta omete u nameri da ženu obuče onako kako je zamislio – u haljine, bluze i panalone, u paleti pastelnih nijansi, u modele koji obiluju velikim volanima, cvetovima, mašnama, perjem…
Ženstvenost i elegancija Marc Jacobs linije za sezonu proleće-leto 2019. izrađena je od materijala koji oduzimaju dah – od najosjetljivije svile i nojevog perja u boji, sjajnog lamea, elemenata ukrašenih šljokicama.
Očigledno je da je Marc Jacobs u svojoj novoj kolekciji istraživao volumen u trapeznim oblicima, masivne karnere, nabrane pantalone, naglašena ramena i veoma široke rukave. Tako su nastale njegove ogromne „penušave haljine“ koje, po njegovom, mišljenju sasvim umereno otkrivaju kožu žene i isto tako je i pokrivaju.

Foto: Indigital TV