Horoskop za Decembar 2020: Zvezde kažu “doći će nam spasitelj”

mesecni-horoskop-za-decembar-2020.
Foto: Picography.co

Teško je poverovati da se konačno privodi kraju godina poput ove, nadrealne 2020. Izgledala je istovremeno kao da je proletela ili se “vukla” kao nijedna druga. Decembar je sezona praznika, ovog puta na način koji do sada nismo iskusili. Neke teme su poznate kao i svake godine, jer poslednji mesec u godini ispunjen je razmišljanjem, proslavama, povezivanjem i skretanjem pažnje na razne vizije, posebno na onu “kako popuniti prazno platno” koje donosi Nova godina, odnosno 2021. Zvezde kažu, decembar će biti najduhovniji mesec ove 2020. godine.

Doći će nam spasitelj!

Kako se bližimo kraju ove ključne godine i približavamo 2021, godini promena i iznenađenja, pred nama je još jedan, poslednji mesec sa kojim se moramo “boriti”. Decembar će biti jedan od najmoćnijih meseci u celoj godini, ako ne i najmoćniji. I u numerologiji je 7, a to je najduhovniji broj. Ako je numerologija bilo kakav pokazatelj, ovaj mesec će podržati duhovna buđenja i epifanije – doći će nam spasitelj i doživećemo prosvetljenje!

Mesec buđenja i velikih ideja

Možda ta buđenja svesno ne ganjamo previše, ali ona će nas sasvim sigurno pronaći! Dok šetate, na primer, pa vam naglo sine “trenutak” ili razgovor sa prijateljem koji može da pokrene vašu sledeću veliku ideju. Decembar će biti ispunjen duhovnim aktivacijama i dubljim istinama koje će svima nama početi da izlaze na videlo. Takođe, nemojte se iznenaditi ako se ovog meseca osećate pomalo asocijalno. Ovaj decembar 2020. voli da se izoluje da bi ušao u dubinu/suštinu i zna da je samoća moćan način za pristup, integrisanje i razumevanje mnogo većih istina. Ne ljutite se ovog decembra ako se baš vama ili nekom vašem bližnjem više nego ikad sviđa hibernacija – posebno tokom hladnih zimskih dana ove baš intenzivne godine. Sasvim je u redu da odvojite prostor i vreme za samo za sebe, ugasite telefon i isključite se iz sveta.

Miran početak

Za one koji baš žude za novim početkom, decembar je stigao. Sa samo nekoliko “neravnina” u prvoj nedelji, počinje relativno blagim notama. Sve se to menja pomračenjem Sunca rano ujutro 14. decembra, a pomračenja su kolektivni trenuci, obično obeleženi dramatičnim završetcima i počecima na ličnom i društvenom nivou. Ovi aspekti pomoći će nam da formulišemo svoje ciljeve i daće nam energiju koja nam je potrebna za napredak.  Ishode pomračenja nemoguće je predvideti ili uticati na njih, i obično se posmatraju kao sudbinski događaji. Najbolje je da se udobno smestite i pustite “kokice da padnu gde god mogu”. Ako vam se čini da se vrata zatvaraju, ne uznemiravajte se – uskoro će se otvoriti druga vrata.

Sigurnost od sredine meseca

Od 15. decembra počećemo da se osećamo sigurnije. Tada Venera, koja vlada ljubavlju i lepotom, ulazi u hrabrog Strelca. Vreme je da pređemo na direktniji stav i tražimo ono što želimo od onih koje volimo. Ovaj tranzit pruža lepu priliku samcima da budu otvoreni prema onome što žele već na prvom “sudaru”. Bez oklevanja – što na um to na drum! A mi/vi što smo u vezi? Venera u Strelcu pomoćiće nam da budemo hrabri kada budemo razgovarali o svojim osećanjima sa onima koje volimo.

Zajedno smo bolji i jači

Saturn koji voli vladavinu ulazi u Vodoliju 17. decembra. U ovo vreme ćemo se zajednički usredsrediti na to da svet učinimo boljim mestom. Ovaj tranzit pruža nam priliku da zajedno radimo u pravcu humanitarnih ciljeva, stvaramo tehnološke inovacije i nove, uzbudljive strukture na koje možemo biti ponosni.
Nudi nam se šansa da se odmaknemo od individualističkih koncepata uspeha, počev od 19. decembra, kada Jupiter ulazi u altruističku Vodoliju. Umesto da se fokusiramo na to kako svako od nas može da napreduje, ohrabreni smo da podržimo svoju zajednicu i zajedno otkrijemo nove uzbudljive ideje. Planeta sreće ostaće u ovom vazdušnom znaku do 30. decembra 2021. godine, pružajući nam dovoljno vremena da prilagodimo svoje razmišljanje. Uslediće promena u načinu na koji pristupamo našim idejama o vrednosti i uspehu – pripremite se!

Ključ je u laganom i preciznom

Naš um okreće se osetljivijim stvarima počev od 20. decembra, kada brzi Merkur ulazi u praktičnog Jarca. Tokom ovog tranzita smo u nebuloznom raspoloženju, usredsređeni na postizanje rezultata i baratanja činjenica. Pokušajte da ne izgubite smisao za humor i ne zaboravite da se opustite tokom ovog perioda. Nove odgovornosti i izazove spremni smo da preuzmemo počev od 21. decembra, kada vladajuće Sunce ulazi u ambicioznog Jarca. Divan tranzit za sanjarenje o novim ciljevima za predstojeću godinu, izradu akcionog plana koji će se rešiti u narednim mesecima. Ključ je u laganom i preciznom kretanju. Kada Sunce naseli Jarca, fokusiran je na postizanje opipljivih rezultata.
Poslednji pun Mesec u godini čeka nas 29. decembra. Možemo da ga iskoristimo da se setimo protekle godine, da cenimo dokle smo stigli i da budemo zahvalimo podršci koju smo dobili. Mesec će formira sekstil sa Uranom koji voli promene, pomažući nam da shvatimo šta da menjamo u budućnosti. Pripremite se za potpuno novi način života!