MOĆNI EUCERIN NOVITETI: SERUM I FLUID PROTIV HIPERPIGMENTACIJE I ZA ZAŠTITU OD SUNCA

Fleke na licu često nam mnogo više smetaju od borica ili nekih trenutnih nepravilnosti na koži, a po rečima stručnjaka, hiperpigmenatacija je problem i stanje kože koje je uvek bolje sprečiti nego lečiti, jer lečenje često može da bude i bezuspešno. Za ujednačen ten i lepu kožu lica iz Eucerin laboratorija ovog proleća stigla su dva noviteta – Eucerin Anti-Pigment dvofazni serum i Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu od sunca SPF 50+.

– Glavni uzrok hiperpigmentacija je izlaganje suncu. Sunčeva svetlost izaziva proizvodnju melanina koji deluje kao prirodna zaštita kože od sunca, tj. štetnog UV zračenja. Nezaštićeno izlaganje suncu dovodi do nekotrolisanog rada enzima tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina. Ovaj „poremećaj“ na koži vidi se kao neujadnačenost boje, to jest hiperpigmentacije – objasnila je doc. dr Jelena Stojković Filipović, sa Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, na događaju koji je za predstavnike medija organizovao Eucerin srbija u beogradskom Hotelu Crystal.
– U borbi protiv hiperpigmentacija koje izaziva sunčevo zračenje ključno je smanjenje aktivnosti enzima tirozinaze, a kao najefikasnija supstanca do sada se u tome pokazao tiamidol. Formulacija sa ovim sastojkom klinički dokazano pokazuje vidljive rezultate u smanjenju hiperpigmentacija nakon dve sedmice, a redovnom upotrebom uočljiva su dalja kontinuirana poboljšanja u ujednačavanju tena – istakla je dr Jelena Stojković Filipović.
– Patentirani Eucerin Tiamidol rezultat je desetogodišnjeg istraživanja i testiranja 50.000 supstanci u Eucerin istraživačkom centru. Zadovoljstvo mi je što, nakon Eucerin Anti-Pigment linije, koju ste upoznali krajem prošle godine, danas mogu da vam predstavim dva nova preparata – Eucerin Anti-Pigment dvofazni serum i Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, koji u osnovi formulacije imaju ovu visokoefikasnu supstancu –  naglasila je Nada Miletić Nevajda iz Eucerin Srbija i dodala:
– Eucerin Anti-Pigment dvofazni serum je prvi preparat koji istovremeno pruža visoko efikasne rezultate u borbi protiv starenja kože i obezbeđuje vidljive efekte u umanjenju hiperpigmentacija. Inovativnost ovog preparata, koji se upotrebljava ujutru ili uveče, pre dnevne i noćne kreme, ili kao samostalna nega, počiva na udruženom dejstvu dve formulacije, koje se ciljano bore protiv neujednačenosti tena i starenja kože. Predstavnici medija isprobali su novi preparat inovativnog pakovanja od dve komore čiji se sadržaji kombinuju jednim klikom. Formula u komori nežno roze tona zasnovana je na Eucerin patentiranom Tiamidolu koji deluje u korenu pojave problema, smanjujući proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju, umanjujući njihovu vidljivost i sprečavajući njihovo ponovno pojavljivanje. Druga komora sadrži providni, lagani serum koji u osnovi svoje formulacije ima hijaluronsku kiselinu dugog i kratkog lanca. Hijaluronska kiselina dugog lanca obezbeđuje adekvatnu hidrataciju u površinskim slojevima kože i aktivno deluje na popunjavanje površinskih bora. Hijaluronska kiselina kratkog lanca, 40 puta manje molekulske mase, prodire u dublje slojeve kože, baš tamo gde duboke bore nastaju, obezbeđujući koži dubinsku hidrataciju, a time i popunjavanje dubokih bora.

S obzirom na to da je izlaganje suncu glavni uzrok hiperpigmentacija, kako je to na početku događaja naglasila doktorka Filipović Stojković, damama koje se suočavaju sa hiperpigmentacijama preporučuje se redovna upotreba preparata za zaštitu od sunca sa vrlo visokim faktorom zaštite. Ali, za mnoge od njih, kako se moglo čuti na ovom događaju, tokom sunčanih dana nije dovoljno samo da spreče pojavu novih fleka. One žele da, pored zaštite, preparat za zaštitu od sunca ima dejstvo umanjenja postojećih fleka.
Upravo zato, kao poseban novitet predstavljanje je Eucerin Pigment Control fluida za zaštitu od sunca SPF 50+. Ovo je prvi preparat namenjen zaštiti od sunca koji istovremeno sprečava pojavu novih hiperpigmentacija, ali i ublažava već postojeće fleke, nastale usled izloženosti suncu. Ovaj preparat pridružio se Eucerin liniji za zaštitu od sunca, čija unapređena formula kombinuje visoko efikasne UVA i UVB filtere i biološku zaštitu kože. Formula Eucerin Pigment Control fluida za zaštitu od sunca SPF 50+ takođe sadrži patentirani Tiamidol. Uz redovnu upotrebu ovog preparata, hiperpigmentacije koje narušavaju ujednačenost tena biće sve manje vidljive, a opasnost da se pojave nove uklonjena.Eucerin novitete potražite u apotekama i drogerijama, a okvirne cene su:
Eucerin Anti-Pigment dvofazni serum – 3.500 din.
Eucerin Anti-Pigment fluid za zaštitu od sunca (SPF 50+) – 1.950 din.

Foto: press