MODNA KUĆA GUCCI OTVORILA POP-UP APARTMAN PRODAVNICU U MILANU

Tokom Milanske nedelje dizajna 2019. koja traje do 14. aprila, modna kuća Gucci otvorila je pop-up apartman prodavnicu na adresi Via Santo Spirito 19. U privremenom, izložbenom prostoru na dva sprata, izloženi su najnoviji dodaci iz kolekcije za uređenje doma, uključujući nameštaj, porcelan, posuđe, ćebad, prekrivače…
Pop-up prodavnicu osmislio je Alessandro Michele, kreativni direktor kuće Gucc, i to kao “Gucci stovarište” te nije iznenađujuće da je čitav prostor ukrašen od “glave do pete” u motivima ovog brenda. Gucci dekorativni predmeti oslikavaju jedinstvenu, maksimalnu estetiku na svim detaljima – od sveća i stolica, ploča do tapeta i jastuka, a predstavljeni su i delovi nameštaja i kućnog tekstila.
Svi detalji predstavljeni su realnim scenarijima – u prostoriji za dnevni boravak, salonu i trpezariji. Kolekcija Gucci Decor predstavljena je 2017. godine kao posvećenost zanatu i veštini izrade kućnih detalja svojevrsnu italijanskim proizvođačima. Kuća Gucci je toliko predana, da je pod svoj krov uzela i istorijski čuvenog proizvođača porcelana Richard Ginori, udahnuvši novi život toj kompaniju nakon što je zapala u ekonomske probleme 2013. godine. Kuća Richard Ginori osnovana je 1735. godine i bila je pod umetničkim pravcem “gio ponti” od 1923. do 1933. a danas proizvodi sav porculan za Gucci kolekcije.
Kako je najavljeno, Gucci pop-up radnja biće otvorena do juna 2019. godine.

Foto: Gucci & Simon 171