MUZIČKO-POETSKI KABARE “DA TO SU BILI DANI” GLUMAČKOG DVOJCA

Muzičko-poetski kabare Da, to su bili dani, koji se pod ovim imenom izvodi od 2004. godine, a do januara 2019. odigran je čak 290 puta, održaće se 24. maja, u 22 časova, u Jazz kantini “Lisabon” u Kombank dvorani. Ovaj kabare osmislilu su i izvode glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović, a na sceni će zajedno sa njima nastupiti i Nina Ćosić i Voja Savić.
Reč je o kombinaciji muzike i poezije, pa će posetioci moći da uživaju u stihovima Crnjanskog, Simovića, Bećkovića, srpskoj izvornoj pesmi, ali i hitovima Bitlsa, Balaševića, Dilana, Bjelog dugmeta, Arsena Dedića…
Umetnici sviraju gitare, okarinu, saz, ali i druge instrumente, a uoči nastupa u Jazz kantini “Lisabon” poručili su:
– Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena. Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju.
Karte za ovaj događaj možete naći na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Ticket vision.