NA DODELI PROMAX BDA EUROPE DVA ZALATA ZA GRUPU VIASAT WORLD

 

Vodeća međunarodna medijska kuća Viasat World osvojila je zlato za dve od pet nominacija na dodeli prestižne nagrade Promax BDA Europe – glavne evropske nagrade za izuzetna postignuća u svetu zabave, marketinga i dizajna. Nagrade dodeljene na ceremoniji u Rimu, odaju počast timovima, koji pridobijaju strasne obožavaoce, da bi podstakli publiku, otvorili dijalog i gradili najveće brendove u industriji zabave. Kreativne kampanje za Kraljeve otpada (Scrap Kings) i Tajne o kraljevskim ubistvima (Royal Murder Mysteries) donele su kući zlatne nagrade za kategorije Spotovi za dokumentarne ili faktografske emisije i Ključni umetnički prikaz ili plakat za emisiju, čime se kreativni tim grupe Viasat World istakao kao jedan od najboljih u industriji.
– Neprestano težimo da pomerimo granice i izazovemo pravila svojim kreativnim izumima, da zaista oživimo naše brendove i sadržaje za naše cenjene partnere i gledaoce. Ove fenomenalne nagrade dokazuju da stojimo uz najbolje svetske kreativce i da smo posvećeni postizanju izuzetnosti. Dve zlatne nagrade, od pet nominacija, na dodeli Promax BDA Europe jasno je priznanje da je naš tim dizajnera vrhunski – istako je Sajmon Mičel (Simon Mitchell), direktor kreativnog odeljenja u grupi Viasat World.
S porastom faktografskih emisija koje prikazuju „muškarce na poslu” i na kanalu Viasat Explore, kreativni tim je imao zadatak da snimi spot koji će se istaći i zaista dopreti do gledalaca. Ekipa se uzdala u prepoznatljivost kultnog Gvozdenog prestola i obradila ga izvanrednom umetničkom režijom uz komičan obrt, te je zaista oživela “Kraljeve otpada”.
Kampanja za dokumentarnu seriju “Tajne o kraljevskim ubistvima” kanala Viasat History, koji se emituje i u Srbiji, pod nazivom „Prekid ćutanja” (‘Breaking the Silence’), odnelo je zlato u kategoriji Ključni umetnički prikaz ili plakat za emisiju. „Prekid ćutanja” je koncept koji stoji iza niza portreta načinjenih da bi promovisali seriju. Kreativni materijali nas vode u svet kroz tamu i misterije u pozadini najkontroverznijih smrti u istoriji, a stvarne kraljevske figure koje su bile primorane na ćutanje, predstavljene su iza voštanih kraljevskih pečata. Slike pokazuju kako pečati pucaju kad svedoci počnu da govore, čime se prekida dugo ćutanje. Nominacija koja je upotpunila kvintet je kreativni rad za novi sadržajni brend kompanije Viasat World pod nazivom Epic Drama – program koji je lansiran u Srbiji u decembru 2017. godine, istovremeno kada i na ključnim tržištima Srednje i Istočne Evrope. Predstavljanje tog brenda u etru moralo je da prenese predlog smelog i raskošnog programa – što je visokom produkcijom odgovaralo sadržaju programa. U finale kategorija Najbolja kampanja identifikacije u etru i Opšti dizajnerski paket za brend: kanal, mreža ili platforma, ušao je interni tim zajedno s ekipom studija za snimanje pokreta Weareseventeen koji je sačinjen od niza realističnih i nešto apstraktnijih identifikacionih grafika koje izražavaju različite žanrove sadržaja i OSP koji je bogat i prepoznatljiv, a istovremeno jasan i moderan.