NAJLEPŠI MIRISNI PAROVI: DIPTYQUE DUO PAKOVANJA SVEĆA ZA PRIZIVANJE EMOCIJA

Od osnivanja, Diptyque se poigrava mirisima koji daju novu boju uspomenama, prizivaju emocije, vode nas na imaginarna putovanja… a sada vam nudi da se poigrate: kombinujte dve mirisne sveće po svom izboru, personalizujte ambijent samo vašim mirisom od kog će sentimenti bazirani na sećanjima zatitrati u vama.
Za one neodlučne, ili početnike koji se tek upoznaju sa magijom prirodnih mirisnih kompozicija, Diptyque je osmislio limitirana duo-pakovanja sveća koje se dobro međusobno dopunjuju. Među svojim brojnim svećama, kojih sada ima skoro 50, odabrao je nekoliko parova – onih čije note lebde u vazduhu i stapaju se u harmoničnu kompoziciju. Ovo je samo nagoveštaj svih mogućih mirisnih doživljaja koje možete imati kombinujući sveće po svom izboru. Svaki tandem sveća upakovan je u posebnu ambalažu ukrašenu posebnim dizajnom koji dočarava njihov miris, a koji je za Diptyque osmislila umetnička radionica Pierre Frey. U svakoj kutiji je i kartica koja objašnjava mirisnu ekspresiju svakog tandema.Istočnjački vrt u predvečerje – tandem sveća NARGUILÉ i LYS, (dve nove Diptyque sveće).
Noć se spušta nad Riad. Lampe se pale redom pored velikih saksija punih ljiljana u cvatu koje su raspoređene svud po unutrašnjem dvorištu. A pod krošnjom velike palme kolutići dima iz nargila šire aromu duvana poprskanog medom, koja se stapa sa mirisom ljiljana i pojačava njegove začinske aspekte.

Cvetni festival – tandem sveća ROSE i JASMIN. Na jugu Francuske dolazak proleća obeležava se festivalom cveća koji se završava “ratom cvetova”: vazduh je ispunjen hiljadama raznobojnih latica. Kada ove dve sveće gore zajedno, dočaravaju ovaj raskošni festival.

 

 

 

 

 


U senci masline, negde u Grčkoj – duo sveća FIGUER i CYPRES. Kako mirišu grčka ostrva na letnjoj žezi? Kakav je osećaj šetati ukrštenim stazama brda koja gledaju na Mediteran? Kada se javi povetarac, zelene i drvenaste note drveta masline urkštaju se sa smolastim, medenim mirisma čempresa.

 

 


Uspomene na Aziju – duo sveća SANTAL i TUBEROSA. Miris vlažne, tropske džungle podstiče razmišljanja o putovanju u Aziju, uz raskošan miris cveća i stabala tropskih stabala koja vuku moćni slonovi. Drvenasti, meki miris sandalovine stapa se sa zelenim notama tuberoze.
Set od dve sveće staje 12.600 dinara (Metropoliten parfimerija).

 

 

 

Foto: press, Tekst: Ljilja Grujić