NEDELJA KLASIČNE MUZIKE: POČINJE ČETVRTI ARTLINK FESTIVAL MLADIH TALENATA

Pod sloganom Na putu do zvezda četvrti ArtLink festival mladih talenata u oblasti klasične muzike biće održan od 25. septembra do 8. oktobra u Kolarčevoj zadužbini i u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Četvrto izdanje Međunarodnog ArtLink festivala mladih talenata svojim koncertom otvoriće violinista Stefan Milenković integralnim izvođenjem Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” i to zajedno sa ArtLink mladim virtuozima. Iste večeri u izvođenju Bahovog duplog koncerta za dve violine nastupiće i Una Stanić, laureat ArtLink nagrade.

Resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda pijanista Pavle Krstić, dobitnik nagrade ArtLink i najperspektivniji mladi muzički umetnik za 2016. godinu, danas student prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu, u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova, promovisaće svoje CD izdanje 26. septembra.
Prvi put u programu ArtLink festivala mladih talenata našlo se i jedno jazz veče na kome će se predstaviti naši sjajni mladi jazz muzičari, uz nemačkog jazz pijanistu Klausa Rejbela. Jazz veče je organizovano u saradnji sa Ambasadom Nemačke i odrđaće se u subotu, 30. septembra.
Završno veče je 8. oktobra kada će zajedničkim koncertom trenutno najtraženijeg čeliste na svetu Ištvana Vardaia i ArtLink mladih virtuoza četvrti ArtLink festival biti zatvoren. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima i na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Foto: press