NEKA NAJBOLJI POBEDI: TAKMIČENJE STUDENATA NA POLJU VEŠTAČKE INTELIGENCIJE

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, poznatije kao BEST Beograd, drugi put po redu sa ponosom organizuje AIBG Belgrade – Artificial Intelligence Battle Ground – timsko programersko takmičenje na temu veštačke inteligencije. Takmičenje će se održati 6. i 7. decembra kada će studenti odmeriti snage svojim znanjem na polju veštačke inteligencije.
Na inicijativu prošlogodišnjih organizatora, projekat je doveden i u Beograd, uz pomoć svog osnivača, lokalne BEST grupe iz Zagreba. Prethodno takmičenje održano je 7. i 8. decembra u Naučno-tehnološkom parku, gde je pobedu odneo tim studenata Elektrotehničkog, Matematičkog i Računarskog fakulteta.
Takmičenje je namenjeno studentima prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta širom Srbije koji će, pored svojih programerskih veština, pokazati i veštine iz oblasti veštačke inteligencije.
Ove godine domaćin takmičenja biće Nordeus Hub, koji svojim radom svakodnevno podržava IT i gejming zajednicu u Srbiji. Takmičarski deo projekta podrazumeva izradu inteligentnog agenta (bot-a) na osnovu video igre koji ima zadatak da pobedi protivnika u okršaju 1 na 1. Za samu izradu rešenja timovi imaju na raspolaganju 20 časova, nakon čega slede borbe, i to u dve faze:
– eliminaciona faza, gde se formiraju grupe timova koji se takmiče za dalji prolaz, a pobednik grupe, na osnovu kumulativnog uspeha, prelazi u sledeću fazu i to
– knock-out fazu takmičenja, gde će se preostali timovi boriti za pobedničko mesto.
Nagradni fond iznosi 175.000 dinara i to 100.000 dinara za prvo mesto, 50.000 za drugo i 25.000 dinara za trećeplasirane.
Ako si student, gejmer u duši, uvek te je zanimalo kako izgleda obračun veštačke inteligencije koju ćeš stvoriti, rezerviši svoje mesto za 6. i 7. decembar! Prijave poslati putem linka https://aibg.best.rs/

Neka najbolji pobedi!

Foto: press