NOĆ MUZIKE: LETNJI KONCERT NA OTVORENOM ODRŽAĆE SE U AVGUSTU

Četvrta po redu Noć muzike ove godine održaće se 30. avgusta, na Ušću, gde će svim Beograđanima i posetiocima glavnog grada pružiti nezaboravno veče uz muziku Simfonijskog orkestra i Hora RTS, kao i globalnog muzičkog fenomena “Apokaliptike”. “Noć muzike” se ove godine održava kao deo Cloud festivalske platforme, u okviru koje će, takođe na Ušću, biti održani i festivali Belgrade Beer Fest i Belgrade Music Week.
Predvođeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS otvoriće “Noć muzike” programom „Top klasika“ sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

Specijalno iznenađenje ovogodišnje “Noći muzike” predstavlja nastup finskog sastava “Apokaliptika”, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni. Njihova aktuelna turneja posvećena je interpretacijama legendarnog američkog sastava “Metalika”, a program pod imenom „Plays Metallica by Four Cellos“ ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova, koje će četvorica virtuoznih čelista dočarati uživo svojim gudalima. Nakon bogate dvadesetogodišnje karijere, miliona prodatih ploča širom sveta i koncerata održanih u više od 40 zemalja, Apokaliptika se zauvek upisala u srca ljubitelja kvalitetnog zvuka, a beogradska publika moći će da uživa u njihovoj muzici besplatno i pod otvorenim nebom.
“Noć muzike”, kao letnja manifestacija pod otvorenim nebom koja je prethodnih godina okupljala više od 45.000 posetilaca svih generacija, ove godine obuhvatiće čak sedam sati vrhunskog muzičkog programa.
Ulaz na “Noć muzike” je slobodan, uz download besplatne mobilne aplikacije KeepApp, koja će od avgusta biti dostupna na Google Play i App Store, a VIP mesta će moći da se obezbede uz “All you can drink VIP PASS”.

Foto: press